mak bunuh anak

terbaca dalam paper few days ago. apparently this 17/18 years old girl is pregnant and lahirkan anak sendiri dalam bilik. afraid to her father; dia hempas kepala the newborn tu sampai mati and then she campakkan the mayat kat belakang rumah…
her father terjumpa the mayat.
upon checking with her, barulah dia mengaku.
MasyaAllah…
i was shocked to read (again) pasal news like this. few days back, ada kes buang dalam toilet,sib baik baby tu survive. ishh….
but the question is; senang pulak they all tu lahirkan baby. takyah g hospital, takyah epidural and so on. takder kena operate etc etc.takder complication whatsover….

11 Responses to “mak bunuh anak”

  1. Itulah yang aku dan isteri bualkan juga beberapa hari lalu. Senangnya mereka bersalin. Hrmm…

  2. iyaa la..klu depa yg lahirkn anak luar nikah ni senang je bersalin nyer…same gak cam depa pregnant…x de la plak masalah…kalu yg pregnant secara sah tu..kekadang ade je masalah n prob kan…dugaan bg pasangan yg sah… =)

  3. tak mudah jugak bagi diorang tu nak bersalin.. tapi dek perasaan malu + takut tu sgt tebal… maka mengatasi segala2 la…

    sian budak tu… perlu bimbingan… doakan la semoga peristiwa mcm ni jadi pengajaran kepada pelaku dan peringatan buat kita semua…

    pahit utk kita terima.. tapi kita semua maklum kita kan umat akhir zaman… byk cabaran..

  4. dari pemerhatian neeza, anak2 luar nikah ni senang lahir. senang jaga dan baik budaknya.. ada kes masa neeza kerja dulu.. budak ni pregnant.. sorang pun tak tahu. masa nak beranak, dia kata sakit perut. warden bawak pergi hospital. Cakap kat doctor dia sakit perut. Sekali doctor jumpa warden bagi tahu yang budak ni sakit nak beranak.. sabor je laa.. pas tu masuk labor room, tak sampai 10 minit kot, beranak..

    tapi kan.. zalimnya dia pergi hentak kepala baby kat simen.. kalau lah kepala dia kena hentak apa lah rasanya kan.. sedihnya laaa…

  5. dalam case ni i tak brp agree sgt kalau nak salahkan org pompuan je.Org lelaki pun harus disalahkan jgk.Buat sama2…apa pun dua2 kena b’tanggung jwp.Mmg kejam org yg buang & bunuh anak ni.Esok or bila2 masa dorg nak anak,allah tak bagi lagi.Baru dorg tau & m’yesal…

  6. siannyerr kanns..

  7. itulah dugaan namanya abg long .. yg dah kawin susah sgt nak dpt anak cam saya … tapi yg tak kawin lagi tuh mmg senang sgt dpt anak .. dah tuh takde perasaan sayang kat anak sendiri .. kalau syaitan dah mempengaruhi hati, kewarasan pun ditutupi oleh malu and takut, makanya masa bersalin tuh takde laa nak rasa apa pun .. yg penting tanggungjawab rasa dah terlepas .. bahagian memasing la tuhh .. yg penting sama2 la kita berdoa semoga keturunan kita dijauhkan drpd perkara2 seperti ini .. amin🙂

  8. tula..

    kesian gile baby tu!

    x besalah!

    ;(

  9. mudin – betul rite.. they all ni senang nak bersalin.

  10. hah betul betul..jahat sungguh betina tu ya
    bla dah berzina tu, prangai mcm syaitan dah.
    masakan anak dia nk jaga..
    hish..rosak rosak..
    ni la orang kata, kdg2 tu, kucing lg sayang ank dari manusia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: