IJN- what a joke

i jarang comments on political issues. but these recent IJN take over ni makes me macam nak puke. udah la nak ‘kekoh’ segala hak rakyat wei….
lets start with telekom.once privatised and become sole provider; apa yang rakyat dapat ? yes; somehow there were new things introduced ie internet (from dial up till streamyx) but its damn far from other countries. being monopoly and protected by the big G makes their telur so big. service teruk, complaints goes to deaf ears..
then the TNB. untung billion billion.. tapi tariff nak naik manjang. if we do decide not to bayar;nak sambung plug laptop katner?? kat bontot ? nak tak nak we have to walaupun dia punya rate naik each year. alasan menampung kenaikan kos and bla bla… dude; wake up; learn how to do business…
banyak lagi benda kalau nak komen.tapi dah tak larat nak cakap. rasa rasanya; dua tiga bulan lagi; ada ler projek lereng bukit akan naik…. correct me if i’m wrong!
these recent IJN, tetiba jer nak take over. janji mmg manis; tak kan bebankan rakyat. charge tak naik… yeah… rite ! the previous PM,admit that the service IJN in is top notch and they have superb staff with hi end equipments.no doubt that a family friend of mine who works there enjoys a monthly salary that equavalent to annual income of many of us here. but the rakyat like us still goes there sebab still affordable.
buatnya dah privatise; dah elok buat coronary bypass… tengok bill; kena heart attack, terus padam ! mana nak komplen ?

11 Responses to “IJN- what a joke”

  1. biasa la tu.. nanti orang malaysia semua jadi macam kat oversea.. sakit jantung, kena tanya dulu.. insurance ada kaa?? takdak? takdak kalu, tak boleh masuk sini..
    cakap aje membela nasib rakyat la.. janji tak akan sia-siakan rakyat la.. bila dah ambik alih nanti, semua tu hanyalah mimpi indah belaka.. dah tahu dah diorang ni…

  2. hahaha!

    what to do!

    sbb tu la benci psal politics ni!

  3. abang long… sjmc now become sime darby medical centre. la ni dia nak IJN plak… $$$$$$$$ … cam ne nak bantah ha?

  4. hehehhe!

    mau menyala tak kalau kita cucuk kat bontot?
    hehehe

    tengah pikir ni…

    :p

  5. neeza – thats y. and hamba sebagai rakyat biasa ni tak paham kenapa gomen nak swastakan sumer benda. errr agak agak; jawatan PM takmo swasta ke???

  6. hummy- when ppl in power; luper segala hukum hakam..itulah lumrah dunia

  7. Abang Long… kalau komen… berapiiiii….. hahah… takpe.. memang bernas pun komen tuh.. walau i terasa skit sbb keje dgn salah satu company Abang Long mentioned dalam entry ni.. Anyway pasal tak over IJN… i pun tak setuju….. let IJN as it is… jangan la dok kacau…

  8. MM – tolong bagitau kat Sime Darby; kalau nak takeover company abanglong; its for sale for 15 million only🙂

  9. nurul – hahahaha… sila cuba dan postkan entry🙂

  10. Xis – yer la… but recently; the groups seems to have sooooo many NICE offers…. hermmmmmmmmmm

  11. yup… terservice there so gud abglong… time ni terasa untung jadi org gomen coz free kan. entah ler, tak tau paa nak jadi la ni… semuanya nak privatise, mcm mana ler nasib rakyat yang miskin n tak mampu nak menikmati segala kemudahan yg ada ni…

    kadang terfikir, kenapa org kampung n ulu2 tu bantah pembinaan KLCC n segala benda yang modern di KL. bukan depa tak nak pembangunan… tp mcm mana depa nak menikmati pembangunan kalau rumah depa masih tak jalan yang tertar elok… jgn kata jalan, air n elektrik pun tak ada… kecian… apa TNB buat? apa telecom buat?

    donno lorrrr…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: