supermarket bergerak

bai i used to live in a housing area yang bro ini will always came each and every nite.. rain or shine. i donno; i just luv bila dengar hon bro ni. poon poon.

core business is roti. u can almost get all the famous brand kat situ. panjang, pendek,bulat,bujur semua ada. some would oso bring the kaya’s and the peanut butters sekali.

yang paling i suka is roti kacang. comes in pack of six ketul. its either panjang or bulat. but it was superb. roti dia yg lemak and lembut. combine with kacang yg blended, not too sweet but very super delicios. beli mesti at least 2 pack! rasanya rm1.20 kot per pack. definitely way much better than those prosperity burger yang beharga rm20 per set… giler aku tekejut. 20 hinggit for a burger!!! mak aiii.

md giler tak logik beger 20 ringgit

anyway; those bhai roti would normally bring all those junk foods together and its located kat depan of the bike. pilih jer apa nak. gula gula pun ada. kalau panggey bhai ni, kids kena kontrol..if not dengan bhai bhai ni skali dia nak beli !

but as time move on and i pindah to this new housing area. bhai roti tak datang kat sini. i donno y. and i mmg miss the good ol roti kacang tu. and those roti kacang, tak di jual lak kat pasaran or kedai runcit biasa. entahlah… nak kata kawasan elit; idak ler di lereng bukit.

mai sini !!!!

-abanglong yg kerinduan pada bhai roti hahahahaha

8 Responses to “supermarket bergerak”

  1. salam abe long🙂

    heppi new year!

    toksoh la burger 20 rhia tu … karipap bhai roti lagi sedap & murah! beli cupcake bhai & buat frosting sendiri pun sedap hehehe

    ingat masa kecik2 dulu … yumm …

  2. ermmm…kalau dah sampai rindu bhai roti kritikal jgk tu.Apa kata abanglong je yg jadi bhai roti.Pon pon…hehehehhehe.

  3. rindu roti siput yang penuh white crem dari bhai roti… lagi satu teringat plak kek warna hijau kuning yang lembut n sedap tu… time tu kek baru 20 sen n siput roti baru 35 sen… la ni dah tak tau berapa…

    paling best beli jajan dekat depan motor bhai… mmg best! tiap petang wajip beli. mmg ada rasa nak beli satu motor tu sekali, entah ler over excited masa zaman kanak2 dulu… happening tau dapat beli roti dari bhai, kena plak serbu reramai… tak cukup duit pun ada… nak beli semua you…

  4. nostalgia zaman kekanak dulu ms ddk kat quarters di titiwangsa.. Bhai dtg ari2 pukul 6ptg sharp. Klu mak&abh takde tk sempat nk mta duit, kami adik bradik siap amik dulu roti&jajan, byr masuk buku 555 lagi. Punyala pelanggan tetap, bhai pun percaya nk bg utang kat budak darjah 2 tau! :p

  5. abanglong Says:

    syana – best time kecik kecik dulu🙂 KFC was so alien at that time !

  6. abanglong Says:

    kodok – dapat motor bhai roti tu gua merempit!!! siap buat wheelie lagi. muahahaha. mau join ???

  7. abanglong Says:

    farzilah – yeah, and the bhai was super friendly. adekkk manissss apa maaauuu??? hehehehe

  8. abanglong Says:

    julia – and the VISA and MASTERCARD were born hehehe. but those were fun rite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: