drama melayu

abanglong g jumpa one client utk unit trust. di ruang tamu berhawa dingin dirumahnya. seorang yang berkedudukan dalam satu agensi kerajaan. (yer la..kat opis dia mmg dia duduk.. tatau le kalau dia buat keja tertonggeng)

late forties. married with few growing kids. nice house. clean and neat.

the wife brings the piping hot coffe with some cookies.

typical seh !

apa yg nak abanglong citer bukan pasal mamat tu sebenarnya.

its the drama melayu yg ditayang kat his tv. honestly; i dont really watch drama melayu,rtm and seangkatan dengannya. drama; if its arahan/terbitan sheila boleh laa tengok. ada pengajaran and such.

tapi yang lain lain tu…to me; full of craps. tak de logik langsung

bisnes mesti citer juta juta. mesti ber kot dan ber tie. dan mesti jalaluddin hasan.ber datuk dan ber datin. rumah mesti besar giler and mesti ada scene tepi swimming pool.mesti ada drebar and mesti naik either bmw or merc.

pendek kata… berjaya giler la.

pastu; mesti ada skandal. mesti ada cinta. mesti ada dendam.

kalau kat spital; its either balut kepala or wheel chair

kerja clerk pun – mampu dok banglo and perabut mahal

makan ? well… u know where

dok rumah malam pun makeup cam nak g konsert

takde berseluar track n tshirt

pyjama ? ada ker lelaki melayu pakai utk tedo???

dan dialog2…. ermmmm nak gelak ker nak nangis, i donno

be realistic tak boleh ker?

alergic sungguh aku ngan drama drama cam gini.

.

.

.

just my opinion though.

10 Responses to “drama melayu”

  1. Sebab tu le saya lebih rela tguk citer ompteh, citer cina hatta citer Tamil or Siam… Jgn salahkan saya krn tak sokong drama/filem melayu!

  2. hoho…stended crete melayu..
    klu citer tamil@industan plak..
    hero kene tembak pon x mati…
    dan hero leh lepas kan satu tembakan je utk bunuh semua penjahat…
    ahaks…

    • abanglong Says:

      fr – citer industang sowwi…. langsung takleh tengok.tp heran, citer tu dahler cakap belit belit, sarikata kadang ada kadang tadek, tapi ada yang nangis ! tak paham tak paham

  3. hahahah!!! sesangat le typical cite melayu yang takde modal.. lelaki pakai pyjama tido?? rasanya laaa… lelaki tido tak pakai baju pun.. as tu either kain pelikat or seluar katok aje…
    kes yang tido bermake up pun banyak.. tapi kat atas meja make up banyak je cleanser la.. benda alah laa.. tu belum campur yang semayang pakai lipstick macam nak gi dangdut hahahaha!!!

  4. ermm… cant agree more!

  5. sama aa.x suka.x suka.x suka.poyo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: