50 dalil

  1. lelaki lelaki sejati. bersih suci dan bermutu. gunakan tanpa was was
  2. alergic to habuk   aku sangat alergic pada habuk. musti kena tonsil. kesian bibik kat umah kena make sure rumah tak berabuk. tapi kat opis, aku kena kemas sendiri !
  3. poyo kat sekolah kat sekolah memang poyo. nerd abis
  4. gila teknologi – mengkagumi teknologi teknologi dan aku berusaha untuk memilik teknologi ittew
  5. fasih kecek kelantam – guano demo ?
  6. marlboro – aku isap malboro; merah n soft pack. tapi now tukar dunhill sebab marlboro banyak cetak rompak punya..sakit tekak woo
  7. first keta – saga merah – beli sendiri masa final year. duit hasil bisnes kecil kecilan. pastu jual amek wira hehehehe
  8. tak suka sukan – gua kaki bangku, kaki meja dan kaki tangga. tp kat sekolah dulu wakil sekolah maen kriket !
  9. tk pnh g konsert – aku tak pernah menjejakkan kaki ke stadium untuk tengok konsert. apa apa konsertpun. konsert tadika ella pajila tak kira aaa!
  10. suka masak – ni hobi aku.nak kata terror tu idak ler. tapi kalau buat gulai takde la orang kata sup
  11. tk penah g stadium – mmg. aku tak penah gi stadium untuk tengok bola.
  12. wajib mandi pagi mesti mandi pagi. tak semestinya mandi wajib; tapi aku wajib mandi. kalau tak rasa rimas.
  13. makan milih aku cerewet pasal makan. kalau tak sedap, sorri; makan dua tiga suap and aku tolak tepi.
  14. pernah cita cita jadi angkasawan – hahaha. jangan gelak. mmg aku tulis cita cita nak jadi angkasawan masa sekolah rendah dulu. come to think about it; advance juga fikiran aku time tu ek.
  15. suka makan – ni lagi satu hobi.
  16. penah attend pilot– aku pernah gi interview pilot mas dulu. dah sampai peringkat nak buat uniform dah. tapi tatau apasal tak dapat gak.mungkin kalau aku jadi pilot; ada cd pilot terlampau kot haha
  17. tak suka bawak coin mmg aku rimas ngan coin. kat opis and kat umah memang ada tin susu. ada coin jer aku masuk dalam tu. berguna gak time nak beli surat khabar !
  18. anak datukaku anak datuk
  19. 4 anakaku ada 4 anak yang kiut pada pandangan aku. maka secara otomatik bapak aku dipanggil atuk. sila rujuk statement 18.
  20. suka sakat– hobi aku. mmg suka sakat. kawan kawan rapat mesti tau. adik beradik mmg dah kalis dah.. aku kan abang!
  21. suka ikan – memang aku prefer ikan dari ayam. sifud mmg fevret aku. ikan mentah aku bantai gak kalau kat groove!
  22. tak penah betumbuk– mak aku marah kalau gaduh2. so; dalam hidup ni, tak pernah bertumbuk ngan orang. gusti lembut tak kira.
  23. tak suka kuaci– isi dia kocik sangat !
  24. straight times– aku baca paper ni; dulu star. utusan zaman pun boleh layan gak haha
  25. bercinta dengan noreen noor– muahahaha. ni masa awal aku akil baligh. noreen noor masa tu tengah femes. aku jatuh cinta ngan dia walaupun dia tak penah kenal aku.
  26. keturunan sulong– bukan. encik bapak aku bukan nama sulong, tapi moyang moyang, atuk, bapak, aku dan anak aku.. semua lelaki sulong
  27. penah mencuri– masa kat sekolah dulu. tobat tak nak buat lagi walaupun tak penah kena tangkap
  28. suka seks kenyataan ikhlas aku
  29. tak amik breakfast– aku mmg jarang brekpes kalau ari keja. minum jer. boleh tahan sampai petang atau malam. sebab tu aku macho hahahahaha
  30. tak penah g skola tadika– mak aku tak kasi aku gi tadika. tapi adik aku siap tadika cina lagi. aku rasa, kalau dulu aku masuk tadika; mungkin aku sekarang dah jadi propesor kot
  31. jatuh hati kat cikgu noraini– cikgu aku masa darjah tiga. cun giler. salah satu sebab aku suka gi sekolah
  32. geli ular– aku macho. tapi aku amat geli ngan ular..
  33. boss baik ati– staff aku dan client aku cakap. bukan aku reka. tapi aku rasa mungkin betul kot (hahahaha statement riak ni)
  34. keja last minit-aku suka buat keja last minit. kadang hasilnya lagi impressive dan kadang aku kena maki sebab keja tak siap. hahaha
  35. sudah pegi sumer negeri kat mesia– aku dah jejakkan kaki dan berak di semua negeri negeri dalam mesia ini.
  36. motorola – jenama enpon pertama aku. masa tu aku masih lagi kat uni.sampai la ada lagi. screen dia pakai dot matrik lagi tau. sekarang aku pakai siti samsung
  37. neskepe – tak payah cakap. ni fevret drinks aku.
  38. pendiam– jangan tak caya. aku ni pendiam sebenarnya. tatau camana boleh tercampak dalam bidang marketing. kalau aku banyak cakap, mungkin aku dah jadi jutawan kot.
  39. tidur mati-aku memang sound proof kalau dah tido. nyamuk yang banyak berdengung akan terus tak ada kalau aku dah lena.
  40. malam tedo lambat– aku mmg susah nak tedo awal kecuali pada keadaan dan ketika tertentu. anak2 aku pun sama. ella pajilla tu; takat pukul 12 malam boleh lagi layan citer ngan aku.
  41. rambut pendek– aku rimas kalau rambut panjang.mungkin sebab aku dah kurang muda agaknya ! semua rambut pada badan aku pendek pendek belaka !
  42. manja– ni rahsia. aku mmg manja.
  43. sorang saja famili isap rokok– dalam famili aku; aku sorang jer yang sanggup berkorban untuk orang ramai. aku isap marlboro utk orang lain tengok marlboro yamaha. aku isap dunhill untuk korang tengok dunhill piala malaysia dll… patriotik sungguh aku ni
  44. gadjets kalau nak suruh aku dok diam. bagi aku gadjet baru. senyap la aku.
  45. jahat kat skolah– bapak aku tak pernah tau. aku isap rokok kat sekolah;lompat pagar;kacau junior – masa aku skola asrama. tu semua sebab ikut geng2. ada geng aku tu skrg jadi tuan majistret, dan ada jadi doktor pakar. muahahaha
  46. musik slow-aku tak leh terima loud musics. cair taik tinga. tak paham kenapa kat kedai makan pasang musik kuat giler sampai nak cakap pun tak dengar. mungkin lagi kuat muzik, lagi sedap kot tomyam dia.
  47. tak pernah isap dadah– sumpah. aku tak pernah isap dadah. aku suka isap dada
  48. tak tau lagi  dah nombor 48 dah. aku dah kering idea
  49. tingal satu lagi  lagi satu jer.. apa aku nak tulis lagi ni
  50. yeh dah abis – eh.. dah abis 50 dalil dah. sekian tima kasih.

19 Responses to “50 dalil”

  1. wow..abg long hampir menjadi pilot.. ??perghh.sy sgt minat, tp x de peluang. Erk

  2. wow. banyak sungguh info. 🙂

  3. abglong, i want to link your blog at mine.. xkesah kan?
    dalil2 yang sangat jujur btw.. hahaha😄

  4. teringat pok su neeza selalu cakap “tok sey kelik kelantam kor?” – refer # 5.

    Kahkahkahhh.. sakit perut gelak baca number 25

  5. bro. u rocks. mesti ramai suka character u

  6. neeza gelak sakan sebab memula baca tu terkejut dan setau neeza noreen noor tu dah 50 lebih umurnya.. ada ke budak kecik bercinta ngan orang dewasa? pas tu bila baca lagi.. tu yang gelak sakan😉

  7. adeh dd.statement yg ke 47 tu, pengakuan berani mati tu.huhu

    • reina – hahahahahaha……keputusan pengadil adalah muktamad.sebarang bantahan atau aduan tidak akan dilayan. muahahahahaha

  8. “sorang saja famili isap rokok- dalam famili aku; aku sorang jer yang sanggup berkorban untuk orang ramai. aku isap marlboro utk orang lain tengok marlboro yamaha. aku isap dunhill untuk korang tengok dunhill piala malaysia dll… patriotik sungguh aku ni “……hahaha…bukan ke MENOLONG orang lain terkena cancer…tu dah jadik MENGORBANKAN orang lain kan…??

  9. hehehe… ingat tadi org politik jer ada 50 daili… rupanya dia pun ada haaa… tak sangka dia ni budak nakal time skolah2 dulu.. ikut kawan ler kenon2 nyaaaa… sendiri nakal, tak nak ngaku plak…

  10. tahniah abang long…wah terpikat lak senduk bila baca..ni nak kena cari peta serbu abang long ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: