sabtu

satu customer dah inform, raya dong dong cheng ni jangan cuti. dia ada machine nak modify. hari khamis ari tu dah jumpa dia and he told me what we need to do.. ok lah
so i made preparation; purchase all the required items.
today;pagi2 dah pegi sana nak amik machine tu.
tetiba tengok ada 2 machine nak kena amik
i cakap dia.. ari tu kau kata 1 jer.ni naper ada 2
he said.. ehhh bukan aku kata dua ka? – dengan muka poyo
i said.. 1 jer.. aku pun dah prepare barang utk 1 jer.. so; camana ni?
he said – aku tatau..janji lepas raya boss aku nak dua ni siap.
waddeheck la customer kan !!

UPDATE:

26/01/09 we manage to complete both machine. ahead of schedule lak tu. they were impressed. a brief chat with the boss over coke and marlboro membayangkan yang dia yakin we can do their new production line. starts in feb; they will setup a new line for their new model.

doa doakan my friends!

19 Responses to “sabtu”

  1. Kalu melihat sudut rezeki.. mmg untung rezeki mcm tu..

    Kalu melihat pada sudut ‘teraniaya’, mmg teraniaya sesungguhnya…hehe

  2. sian abanglong.. camne nak settle tu ek?
    cakap2 mulut boleh pakai ke? buat je lah apa yang mampu kot ye..

  3. takkan takde PO…or abg long proceed sblm dpt PO???

  4. raya cina, melayu kerja
    raya melayu, cina kerja

    fair and square!

    saya? dua2 saya raya!
    hahhha :p

  5. Err… ada project, ada vacancy tak?? He..he… 🙂

  6. hi,can we exchnage our banner,if u done have banner,i still can postyur link,please let me know after it done.thank

  7. All the best! Abanglong boleh!🙂

  8. salam kenal abanglong … thnks for visiting my site … jgn segan2 .. singgah le lagi …

    anw, jom kita exchange link .. if u dont mind ..🙂

  9. emmmm… no story… lama tak singah sini…. bz dgn keta kat kilang… keta byk kat dalam, tp customer makin kurung… nak tutup kot kilang ni… opsssss… terlepas ckp plak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: