ahad…

cant really tidur the night before. terkebil kebil sampai almost pagi.

breakfast wif kiddo as maklong ada stuff to do in the morning. then singgah pasar basah for some groceries. decide to cook ari ni. dah lama tak makan masak lemak ikan masin wif nenas….

first goreng kobis… taktau lak si arnab bongsu itu sangat suka. makan camtu jer dia.  siap puji…papa masak beshhhhh hehe

cats

i love to cook. sedap tak sedap tu soal lain tapi maaflah sbb memang sedap hahaha (provoke provoke!)

boleh ilang stress tau masak memasak ni.

uceh!

.

layan kids with PS

today is last day they all boleh main game.

PS only boleh main time school holidays jer..its my rules.

.

then petang  jumpa one lovely couple.gi wif maklong.

borak

macam dah kenal lama even tu la first time jumpa

also a blogger.

datin yam… can i publish your link here????

about unit trust.

thank u sbb datang dari jauh.

sampai time magrib baru bye bye.

.

beli shade sbb yg lama dah scratch.

beli yg murah sbb spek  spek ni mmg senang ilang….

hehehe

spec ganti yg ilang aritu lom buat lagi ni.

.

.

.

.

dah baca ni ?

aku seorang pelayan

22 Responses to “ahad…”

  1. wah wahh..hr tu saya tingin sotong goreng tepung, hr nih tingin masak lemak ikan masin laks hehe ada effect sunggoh citer2 pasal food dalam blog nih hehehe

  2. gambar tangan tu bukti la ye? huhuhu..
    ouh tatao plak, masak ilangkan stress,
    ok nanti belajar masak.. yeah!

  3. sapa kata memasak boleh ilang stres? sapa? sapa???

    nak masak la yg stress..duk pikir nak masak apa..

    Tapi bila dah abis masak, yg makan semua sapu licin..hhaaah baru la ilang stress…hehehehe

    • abanglong Says:

      sally – once a while masak boleh laa kan. kalau ari ari masak; abanglong dah pakai topi putih yg tinggi tu!hehe

  4. salam abanglong,
    wah nampak sedapnya gulai ikan masin.
    air tgn org lelaki masak memang sedap tak tahu kenapa aik.

    ye ke masak hilang kan stess…penat adalah kena mengemas pulak.

  5. Salam

    kalau jarang jarang masak , mmg release stress

    tapi kalau hari hari kerjanya memasak , stress manjang

    sebab dah habis idea nak masak apaaaaaaa

  6. aiseh men…masak lomak ka boss…macam kelazatan je nmpk…

  7. masak sekali sekala memang la hilang stress.. cuba kena masak hari-hari… lagi tambah stress… penat wooo nak fikir hari ni nak masak apa.. esok nak masak apa.. tahun depan nak masak apa..😛

  8. abg long,
    owhh saya kalau bab food plus ada gambo skali laks tuh, ngidam sokmo hehehe

  9. hehehe..pandai abanglong masak..

    nice to meet both of u, maklong n abanglong

    sejarah 10 tahun lepas dah terbongkar….hahahaha

    • abanglong Says:

      yummy – idak le terror sangat.tapi kalau masak gulai tu takder la orang cakap masak kicap… lots kena catch up to ‘gain’ back those 10 years tu tau!!! all the best.

  10. WAH…nampak sedap..tetiba je saya rasa lapar…

  11. serinditrimba Says:

    Aiseh!

    dah pencen memasak la.. tanpa sebab… boleh?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: