finger licking good

suka tengok iklan kfc yang latest ni.

the one yg ada satu girl bagi coins kat one older lady masa nak bayar tu. it happens to be that the older lady tu is the one yang interview her for work..and of courselah..she would have better chance to be hired rite!! (based from my kefahaman lah kan!)
teringat masa dulu.
long time ago.
was bercuti at kampung and was driving alone. masa tu drive wira and using plate KL.glemer wira masa tu,hehe.
it was a four lane road.dua kiri and dua kanan. obviously i was driving kat fast lane.
and tetiba dari jauh nampak satu kereta. so i flash the headlamps memohon laluan, mintak dia ketepi. but the car..( it was a datsun 120y kalau tak salah) still tak berganjak. bawak dalam 40 kmj kot. then i sampai behind the car, flash lagi lights.. masih hormat.flash lagi sekali
pakcik tu relaks jer
i hon sekali
relaks jugak..40 kmj jugak

flash lights and hon sekali

tadek kesan.
ceh
i hon lagi skali, panjang sikit
dia buat sadiiin jer
.
.

tak boleh jadi..gua nak cepat nehhh
so i potong kiri.

hon panjang panjang…marah la konon hehehe

and tengok the driver. pakcik tu berkopiah and looks straight ahead. adehhh… tidak berperasaan langsung.

dia toleh to my car
but i knew he cannot see me coz my car was gold tinted. sun reflections…tak nampak dalam my car.
potong kiri and terus pecut..
proton wira mmg power masa tu.
.
.
then i stop for some errants. beli some stuffs for my mums baru balik rumah.

.

.

.

nak jadi cerita…

elok jer bagi signal nak masuk rumah my parents..nampak ler keta tadi parking kat laman!!!!!!

mak aih… !!!

terus tak jadi masuk rumah. pegi minum dulu hahaha

.

.

.later bila balik rumah.. dad cakap, long.tadi kalau long balik awal sikit boleh jumpa kawan baik abah…..

.ooo yer ker. aku senyum…nak gelak pun ada

.muahahahahaha..

dad never knew the real story hehe

10 Responses to “finger licking good”

  1. hua hua hua…kalau jumpa tu mesti pakcik tu cakap…April Fooool (dengan muka takde perasaan)..hehehe

  2. nakal la abanglong neh..
    hahahahahahaahahahahhaaha.. boleh plak rase guilty, pegi minum dulu..

    • abanglong Says:

      khairie – untuk keselamatan sejagat hahahha.kang sakit jantung pakcik tu tengok abanglong hehehe

  3. abg long,
    heheheh kalau sempat berjumpa dan bersalaman kat umah tu kan, sure pakcik tu kata dalam hati, “ishh bertuah betul dia nih” hahahah kidding ajer yer hehehe

  4. haha…
    abang long ni…
    hahahahahhaha kelakar…

  5. serindit rimba Says:

    He he…
    KEjadian seperti ini selalu berlaku diwaktu pagi ketika kita berlumba-lumba nak pergi kerja. Selalu pakcik-pakcik yang baru balik dari surau akan bawak 40km/sejam

    Atau pun chegu-chegu nak masuk sekolah… sampai depan sekolah semua keter tak boleh lalu sebab nak bagi laluan kat chegu sekolah tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: