kena rompak

a friend called me ajak teh tarik.
he came pick me in office  and minum at mamak nearby.
citer citer
dia cakap isnin lepas; time malam, company dia kena pecah perompak
pecah masuk office.larikan laptop,pc,digicam,petty cash and many many more stuffs
aku gelak…
siyes. aku gelak lagi

aku tanya – tadek cctv ke

dan aku gelak lagi

he said – pc yg record cctv tu pun kena angkut sekali

aku gelak lagi

muahahaha
sebab company dia tu… company yg install,supply,maintainance and monitor alarm,cctv and security system kat many premise di mesia ni
aku gelak lagi
oit… aku confirm takmo engage company kau install alarm kat umah n office aku !

dia pun gelak !

6 Responses to “kena rompak”

  1. Memula, rasa macam tak caya aje Abang Long boleh gelakkan kawan yang kena musibah. At the end, opah pun gelak sama. Dah kawan tu pun gelak, opah berani ler jugak. Sian dia, anyway.

    • abanglong Says:

      od – sian tu mmg kesian ler… but tang high tech security company kena rompak cam kedai cendol tu yang tak tahan tuuuu hahahahaha

  2. fndrocka Says:

    masa study,aku pnah nak present ttg company MICROSOFT, then microsoft powerpoint aku ada problem lak takleh bukak.

    • abanglong Says:

      fnd – rasa rasanya pernah tengok tv. time bill gates present some new software, vista kot. the pc hang tengah tengah presentation !!! muahaahahaha. mampuss sapa programmer tu

  3. hahahah!!! camana orang nak trust compay dia.. duhhhh!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: