pindah rumah

sudah almost 2 minggu tak boleh tidur malam

pikir pasal obama, pikir pasal ajib

pikir tentang ikan pikir pasal ayam

pikir pasal angelina jolie macam macamlah

kilin !!

tapi alhamdulillah – semalam aku tidur lena

perjumpaan pagi jumaat sangat sangat membantu

thaks a lot.. once again.

.

.

10 pm

aku sudah terlena

.

.

5 20 am – aku terjaga

mata sudah bulat.

.

.

dah lama tak gi subuh kat surau.

so, siap siap n smayang kat surau taman

jauh jugak..tapi jalan kaki jer

(sib baik tak kena kejar doggie)

.

.

ada 1 saf

about 7-10 jamaah

mostly neighbour aku

lepas solat ada kuliah pendek

then salam salam

ada satu pakcik…aku tau dia dok lorong 9, pagar cat kuning.

salam aku

senyum

dan tanya aku..

encik ni baru pindah taman ni ker???

ikhlas tau soklan dia tu.

.

..

uceh

pedas

panas

kena sbijik aku pagi pagi

hahahaha

.

.

moral of story – sila datang surau dengan lebih kerap !

.

9 Responses to “pindah rumah”

  1. hehehe yer yer, betul betul..

  2. toing!!! hahahaha!!! cakap je la.. sebelum ni saya uzur pokcik..
    hehee.. takpe abanglong.. niat ikhlas tu.. pokcik tu nak bermesra alam je..

    • abanglong Says:

      neeza – tu ler..pakcik tu mmg ikhlas nak memulakan bicara… hahahaha.i dont answer his soklan btw🙂

  3. insaf ler ….

  4. serindit rimba Says:

    Abang Long…
    biasalah bila jarang nampak

  5. hahahaha..!! tau takpe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: