jumaat dan jelly kelapa

masuk office a bit late. was over mengantuk and pening pagi.. tido lambat due to do the planning and layout study for a new project.
ajak the eldest breakfast
masa nak g keja…
he asked for an extra rm1 untuk belanja sekolah
i tanya nak buat apa
and he grins while saying nak beli jeli kelapa kat masjid nanti.. sedap.
ermmm okeh
i gave him rm5
lebih tu, belanja kawan kawan. hari jumaat ni elok sedekah…
.
.
.
itu ajaran ayahanda abanglong suatu ketika dulu…
dan otomatik; akan sama menjadi ajaran untuk cucu abanglong nanti…
… insyaAllah.

14 Responses to “jumaat dan jelly kelapa”

  1. missjat Says:

    huhuhu
    jelly kelapa syedapnyer
    especially bulan puasa…
    wahhh heaven!

    • abanglong Says:

      missjat – ayat tu kena hati hati – masa bulan puasa ker masa buka puasa !!!! muahahahahaha

  2. best nye kalao dapat makan jelly tu musim panas sekarang ne..
    fuhh! tetibe crave, nanti nak carik lah.. hahahaha😄

  3. jelly kelapa? ehmm..sedapnya mendengar namanya..dah le panas-panas ni.
    Bagus juga di didik utk bersedekah dari kecil Rezeki yang kita kongsikan itu amat berkat. malah Allah akan tambahkan lagi rezeki kita. Mudahan-nudahan rezeki abg long sekeluarga bertambah murah….dan hidup sentiasa diberkati.

    • abanglong Says:

      catz -thanks for the doa. doa kawan kawan nii,mmg sentiasa dimakbulkan tuhan🙂 jelly kelapa mmg sedap. sejuk n not so sweet. tp kadang kadang, tambah airnya lebih..dah tak rasa air kelapa tu

  4. fuyyo jely kelapa… booking satu abg long bley?? utk next week friday

  5. abanglong, hari ni hari jumaat…
    eheemmmmm!!!

    nak kay ep si 1 bucket…😛

  6. kalau dtg kelantan kene try kelapa jelly kat jalan pengkalan chepa. terbaek di asia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: