satu malaysia

bukak laptop..walaupun otak dah tepu
ada some quotation nak kena submit
terbaca kes dua budak budak tadika berebut guli
tuduh menuduh kata mengata
buat malu satu malaysia.
.
.
sapa budak budak itu ?
.
.
entry ni ada unsur politik
sedangkan bamlom tak minat politik.
.
ada entry kat one blog
begitu memuja konsep 1 malaysia
yang di endorse oleh orang itu.
.
.
jangan salah anggap
abanglong neutral.
bukan pro sapa sapa.
apa yg baik, abanglong ikut.
.
.
tapi
tak paham dengan politikus malaysia
kenapa
mengapa
dan bakpo
.
.
kena boss cakap dulu
baru nak hangguk
baru nak sokong
baru nak puji
baru nak war war ?
.
.
hermmmm
.
.
undi abanglong.
bila abanglong jadi pi em
abanglong declare…
kicap baik untuk kesihatan.
.
.
mesti ada yb yb yang akan taksub dengan ayat itu kan!
.
.
am i wrong ?

10 Responses to “satu malaysia”

  1. missjat Says:

    agreed!
    tak larat nak dgr dan tgk dah..
    we fighting and the others were laughing
    so pathethic

    • abanglong Says:

      missjat – tatau la…. tapi masa darjah 1 dulu; cikgu ajar.. sapa stuju sila angkat tangan. tadek gaduh gaduh ! kan kan kan kan……

  2. KANTOI TUA Says:

    Jika U nak jadi PM,Aku nak jadi AM,macam jam dinding je…..malam U jadi perdana menteri siang aku…apacam.!…hehehe….

  3. mmg letih melihatnya..gelihati.
    sorang suh tangguh main guli, dapat dah. sorang pulak pi kot memot suh tarik balik penangguhan main guli…ke ke ke..betui ke pemahaman ku ini..ke ke ke..
    btw..
    saya sokong u lah if u jadi pi em. Kicap baik utk kesihatan. i akan sokong, TAPI..i tak sokong bulat-bulat tauuu…i nak tambah KICAP MANIS baik utk kesihatan, membangkitkan selera, sesuai di buat sambal kicap utk dicicah tempe.

    • abanglong Says:

      catz – takpa.. once kuar statement kicap baik utk kesihatan…. sumeeeerrrr menteri akan cakap pasai kicap. tv1 sampai laaa tv estro pun cakap pasai kicap… gerenti punya🙂

  4. Golddiamond Says:

    lepas tu mesti ada pertandingan cipta lagu, “kicap baik untuk kesihatan”..
    hehehehe.. tu dah sibuk dah keluar iklan pertandingan cipta lagu, “satu malaysia”

    abanglong natural… semalam Golddiamond baru declared kat sorang kawan yg kalau talipon asyik cite pasal BN je… “aku dalam kem pembangkang.. aku sokong PAS”… terus tone suara dia berubah 360 darjah…hehehehe.. jangan putus kawan udah le..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: