200k… its just a figure

prior to this current company, i’ve worked together with unta ( a lots and lots of posting about unta here.. just key in the word unta in the search box) and before that i was a business partner cum director cum share holder to an engineering company.

though we had separated ( i joined the company after resigned from the electronic giant) we still remain as friends. occasional teh tarik an so on. sometimes he pass me some jobs and we also passed him some jobs if our capacity is overload.assume his name is najib.

yesterday, i met an old fren. he was my ol colleage during my electronic firm. he is now attached with another electronic giant and hold a senior managerial position.

he pat my back… weh adi.. long time no see.

mana kau ilang

apa kau buat

anak berapa

bini berapa

and bla bla bla.

i look at his huge tummy…

wahhh happy ek kau sekarang

kat mana keja

apa keja

anak berapa

bini berapa

and bla bla bla

after sharing some ol jokes

he dropped the bomb

aku few months lepas cari kau

call sana sini

tak dapat

(remember my phone case with unta.. its here )

he then continues..

last last aku dapat contact si najib

najib cakap dia tadek no tepon kau

and dah lama tak jumpa kau

my smiles turns sour when he told me…

aku ada project nak kasi kau masa tu

company aku expand and ada one job… 200k

aku mmg nak kasi kau

tapi since tak dapat cari kau

aku kasi kat najib………….

.

.

.

.

what the heck!!!!!

.

.

its a 200k job that supposed to be mine.

tadek rezeki.. nak wat camana.

but damn you najib.

.

.

though he told me that he had another project

and i’m going to meet him at 4pm this afternoon….

wish me luck

doakan moga abanglong berjaya.

its a design project.

an overhead conveyor system.

full automated.

.

.

.

where am i now ???

in a workshop.

i create a massive jamm this morning

jem nenas jem stoberi and even jem ciku

my car broke down in a major hiway.

.

.

to those who came across a blue bmw along mrr2 towards seremban hiway

at the lane laju

with the blinking hazard lights

a handsome but serious looking guy at the driver seat…

it could be me..

i was playing games on my pda

waiting for the tow truck….

.

.

.

still..

doakan moga abanglong got the project.

jamn

26 Responses to “200k… its just a figure”

  1. ha ah takdek rejeki abg long tuh…but even if unta had your nu., do u honestly think he’d give yr nu to yr fren tu? after what had happen? *cehh macam paham sgt citer u and unta tu eks? hahaha*

    hayyohh.. masa ni la keter nak breakdown eks..

    anyway, saya doakan abg long dapat that project eks..dapat, dapat, dapat!

    yeahh.. a-handsome-but serious-looking-guy-who’s-playing-pda-games-while-waiting-for-the-tow-truck hehehe peace abg long!🙂

    • abanglong Says:

      hazel – hehe. unta tu spesis yg special.. memang dah agak takkan bagi. but this najib ni is one of a close fren…
      thanks for the doa yer🙂
      .
      .
      note – abanglong memang encem. muahahahahahahaha…. ayat tak hingat donia

  2. uish..teruknya dia…kawan makan kawan…!

  3. missjat Says:

    good luck abglong
    moga-moga doa2 orang yg sabar di makbulkan Allah
    Amin.

    ..lane laju? tow truck?…huhuhu berhati2 di jalan raya abglong

  4. acik oren Says:

    hoh mesti jem gile pepagi kete rosak
    rugi tak ambik nomot
    kehekheke

  5. haah la.. nampak tadi.. BMW sape entah tersengkang kat tengah jalan.. orang nak lalu pun susah…

    errrrr… nampak dalam mimpi😛

  6. hmmm.sihat dd?

  7. people is like that….
    i hate them….

  8. bag long.. alah siannya pasal BMW tuh… hmmmm apa2 pun semoga berjaya …
    pssttt.. abg long dah check blom ada reg acct tak ngan comp. kita???🙂

    • abanglong Says:

      zanaz – biasalaaa… nama pun bmw hahahaha. ermmm me company already got account with miyazu. anak buah gak tu kan🙂 or is there anything abanglong kena buat untuk register. jangan suruh panjat pokok kelapak udah hehe

  9. tak polah …
    bukae reseki abe long

    mungkin lepah ni , buleh projek hok lagi besarrrr

    • abanglong Says:

      pb – itulah. mmg bukan rezeki nak wat camana. tolong doa moga next time; rezeki kawe plak…🙂

  10. ala kesian nye..
    tak pe abg long,doakan je yang baik2 je utk dia, orang yang suka mendajal2 ni rezeki tak long lasting gitewww..
    nanti rezeki akan datang mencurah2 hendaknye kat abg long!
    btw apesal abg long tak posing maut tepi kreta tu? kekeke

  11. Insya-Allah abanglong
    Kalau ada rezeki dapat punya project
    Tapi kena berusaha la jugak kan
    Tanpa usaha kita takkan berjaya

    All the best !!😉

    • abanglong Says:

      lily – thanks. memang kita kena sering dan tak putus berdoa dan berusaha. bukan senang untuk senang dan bukan nya mudah untuk berjaya.. rintangannya terlalu kuat dan mungkin kita tak akan tahu unless kita sendiri melaluinya..

  12. salam,

    abg long bole tk lain kali jgn citer pasal bmw abglong tuh ..atau aper2 kemewahan… sbb abg long masih lg struggle, nnti org baca pikir abglong dh kaya…nanti ramai yg rase ‘for what’ utk doakan2 abglong..since u r already successful…buat mcm dulu..penuh dgn citer2 kepayahan dan pengorbanan..mgkin abglong nk berkongsi …remain low profile much better..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: