over the weekend

sabtu

in my line of work, some of the tasks is/had/wajib to be done masa hari cuti. off days,weekends and sometimes, our work starts once their production line stops… ie at 11.30 pm.

saturday mornin – went to the kilang jarum. they still need to change the concepts and the designs. dah lama dah i’ve submitted the designs but up till now still tak confirm confirm lagi.. adeh.

masuk dalam cleanroom

pakai suit macam nak g bulan

nak sengih kat awek2 pun takleh.

sumer nampak bijik mata jer.

tak suka those suits

nak pee pun leceh tau !

till tengahari.

it was in sungai buloh

.

.

then meeting with ppl from electronic giant

over at mamak

nak mintak register with the company….

susah nyer!

.

.

ermmm to datin Z kat proton tu..

bila nak panggey abanglong g sana ???

hehehehehe

.

the meeting is done in semenyih !

.

.

then back to office

paperworks.

.

.

malam – nice dinner at a nice spot

center of kuala lumpur.

.

.

ahad

hari tugas tugas khas.

pagi g pasar

beli ikan.. ayam.. daging..tulang..sotong..udang.. and segala jenis stok bahan basah bahan kering bahan radioaktif

makanan raku.

arnab no 2 siap pesan – papa beli ikan terbok. nanti bakar tau…

ella n the adik.. nangis nak ikot

.

those stuffs jer dah ratus ratus.

ni pasar pagi/tani

kalau pasar malam… lagi ler maut harga dia.

.

note to self – kena mintak naik gaji ngan boss !!

.

balik umah

keluarkan alatan perang

dapur arang yang lama tak diguna

arnab no 1 interested nak blajar

camana nak idopkan api

.

he took lots of que from me

kecik kecik lagi dah minat g dapur

minat masak

good !

.

.

bakar ikan terubok

letak garam jer tau!

ikan tu belah dua – mintak vangla tu belahkan.

then bakar bahagian belakang dulu – bahagian kulit/sisik

pastu balikkan

then bakar for a few minutes kasi isi tu panas then turn balik

.

.

letak/sapu butter – ni rahsia ni hehehe

isi ikan tu dah panas.. so the butter will melt and meresap kat dalam isi ikan

.

bakar sampai masak secukup rasa.

.

sedap taw!!!

pic ada 1 jer..

sebab lepas tu tangan incek papa dah hitam kena arang…

di blakang rumah… pokok kaler ijau tu pokok pandan yer murid murid… masak air, letak satu helai.. air jadi wangi !

.

.

sekian.

selamat bertugas di hari isnin.

16 Responses to “over the weekend”

  1. takde gambo ikan terubuk bako pon…hehehe.

    • abanglong Says:

      hazel – tadek… tangan banglong dah itam kena arang… takleh pegang kamera hehehehe. ingat nak amek gak gambar tulang tulang terubok tu… ahaks

  2. selamat hari isnin banglong
    selamat bekerja !!🙂

    busy betul ye weekend
    banyak xtvt kena buat

    • abanglong Says:

      lily – hehehe slamat bekerjaaaa🙂
      biasala… weekend. tu pun kadang kadang kena bertugas dihari wiken..😦

  3. tingat kat arwah bapak…dia pun salu bakar terubuk kalau kitorang adik badik balik kampung…alfatihah..

    • abanglong Says:

      yummy – al fatihah utk arwah.. uiks.. ada kl tadek kol kita worang ekkk ! ehehehe.. maya karen lagi tu!

  4. huh? sumer pakai spek ne abanglong?
    tengok estro dekat sangat kot anak arnabs tu..
    huhuhuh.. wah sedapnye ikan bakar!!
    tetibe terliur.. cett!! suke kan bagi orang laen terliur.. hahahahah!!

    • abanglong Says:

      khairie – hehehehe…what to do🙂 sumer kena derma kat england dah now…. taklama lagi tokeh england leh bli bmw baru la tu.

  5. missjat Says:

    wahh terubok bakar! mom’s favourite.windunyer kat mak.
    kalau org jawa terubuk bakar ni siat2 isi dia campur dlm kuah pecal santan.
    pecal santan tu ada cekur, bawang merah and cili padi tumbuk
    perghhhh sedap giler…trylah masakan jowo ni abg long…hehehe terangkat!

    • abanglong Says:

      misjat – pernah dulu attend kenduri office mates. somewhere in banting/hulu selangor. on the way tu lalu depan rumah arwah Hj.Sidek..the badminton family tu.
      kenduri mmg resepi jawa.
      but it was really really really sedap.
      .
      we all tambah banyak kali. hehehehe. sambal goreng and few other things yg i tak ingat nama dia.

  6. acik oren Says:

    yang penting air asam dia mesti laa sedaoopppp
    baru mebeless meleleh peluh makan

  7. papa, nak ikan terubuk goreng pulak boleh???😛

  8. sorry abey long… kito bzz … hehhehe projek baru.. dah check ngan finance need to register with P1 direct ngan MMSB not counted since they also our vendor..hehheheh..walau pun mereka pkai tanah kami …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: