design project-cucuk cucuk beb

abanglong dalam proses nak patent kan my new invention.. ewah!

charger

as you see from the photo; its all the chargers needed daily basis. ni baru kat opish; kat umah ada lagi few – handicam,shaver,nokia bla bla bla bla

so irritating time nak travel rite !

abanglong dah design satu charger/device. basically its same concept – using three pin plug. tapi yg istimewanya is the cable tu boleh tukar tukar. so kalau nak nokia, just plug in cable nokia, nak charge kamera, plug in cable camera etc.

you might ask… wait.. the voltage and the ampere of those camera,hp and all tak sama !

well, thats the beauty of my invention – dalam cable tu ada some alat yg akan make sure voltage,amp and polarity tu is according to the manufacturer specs.so,just plug in the cable and u can charge yr device.no worries

and at one go; u boleh charge 3 alat serentak. once your device is full charge – the charging for that particular device is off but device yg lain is still charging till penuh.

cool or not ??

laku tak kalau abanglong jual ??

agak agak how much boleh jual ??

let me know – u might receive the prototype once approved by sirim.

17 Responses to “design project-cucuk cucuk beb”

  1. good idea tu..! smart invention..

    try le..tak try mana nak tau..

    try and error…

  2. waa…abg long..
    bijak sungguh abg long ini..

    owhh..hantar sirim ehh.. mesti kena lalui my kazen kih3..nnt bla2 bleh tanya dia..

    dulu ada org hantar budu buat kosmetik…

    • abanglong Says:

      needa – ooo cam gitu ekk… nanti la bila sampai stage sirim den calling calling.

      bijak ? idaklaa… just nak something yg memudahkan idop.tu jerr

  3. rozbud27 Says:

    for introduction .. must be about RM35 … bila dah laku di pasaran … can go down tu .. RM25 .. nak ciplak pun org pikir 2-3 x 5 …

    takleh mahal sgt .. org tak berminat …

    Yey .. malaysia boleh …

  4. abg long nak order satu … cakap jer baper… tapi kalau harga sebijik exora blom mampu lagik ah… eheheheheh..kena buat pinjaman berlesen dulu….

  5. omg! that kind of device sangat cool OK!
    gimme one for beta testing :p

  6. serinditrimba Says:

    Kita nak satu… he he he

  7. cikorkedputeh Says:

    emmm…..kalo abanglong jual…saya beli…sirim tak sirim….asal abanglong kata abanglong dah gunakan charger tu…list me up as buyer…saya mmg dh fed up, bile lik kg,outstation, rasanya cam ada satu beg penuh dgn charger saja..yela adik2,mak pak,ofis…masing2 nye gadgets…..

    • abanglong Says:

      orked – kes charger yg berlambak lambak tu yg inspires me to come out dengan this things.moga sukses….

  8. missjat Says:

    wow
    mesti beli ni
    nak masuk list early buyers
    okey abelong
    produk berkualiti dari abelong ( curi tags produk orgkampung )
    chaiyoklah abelong

  9. abanglong Says:

    ibu – hehehehehehe….

  10. […] my previous entry about the invention is here […]

  11. […] my previous entry about the invention is here […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: