life..its fair

this entry is related to previous news- bad or good tu.

the good news first.

abanglong akhirnya berjaya penetrate one giant company.after almost two years trying all the possible (and legal) ways to masuk that company.

the purchasing dept finally registered us as one of their vendors.

two years tu!!!

basically – all the stupid and damn stupider and most stupidest reasons yang digunakan oleh almost all purchasing ppl dekat big big companies is that – kami supplier dah penuh.tak boleh nak register vendor baru lagi.

if u are one of the guys in purchasing/procrument department… u might will agree with me.

rite….

well, there are pro’s n cons..

but most if not all the time – the real reason behind it is –

the current suppliers dah ‘beli’ telur telur big shots dalam purchasing dept tu. so to avoid more compatitors… just stick to that supplier dah penuh things…

new vendors – of koz newer things, cheaper pricing, better service etc… but in order to jaga their telurs… supplier dah penuh.

i garu u; u garu i.

correct me if i’m wrong.

how i manage to get in ?

– they had to agree that our company can design something that’s gonna cost them separuh from what they thought they should pay.

Alhamdulillah….Alhamdulillah.

-ermmm any purchasing/procrument guys here ? maybe we can duduk bercerita okeh🙂

.

.

.

the bad news.

after the scuffle with unta.. (to those who new, you can search unta in the search panel) i move to this current premise. abanglong sewa this kilang and we have been here for almost 2 years.

the next raya would mark our second anniversary here.

the contract/tennancy agreement was 2+1

means its valid for 2 years.. and another 1 year optional.

the landlord called me yesterday and informed me that he need to take back the kilang.

katanya nak guna sendiri.

whatever.

.

.

.

mana nak cari kilang ?

nak transfer machine lagi

nak install machine tempat baru

nak setting

nak calibrate

nak tu

nak ni

renovation lagi

registration with the autoriti lagi

tu lagi

ni lagi

cost tu

cost ni

.

.

.

adehhhhh penin.

help…

.

.

.

(and terdengar some khabar angin…. ada sesorang ‘sahabat’ yang approach the landlord…forcing me to keluar… still khabar angin though)

.

both news…on the same day. monday – 060709.

9 Responses to “life..its fair”

  1. sabarlah banglong.. that it dugaan idup.. kalau beul ada someone yg buat along mcm tu.. kita doakan dia berbahagia dgn apa yg dia buat, supaya kita lebih maju.. dari kita berdengki sama dah jadik sepesen macam dia kan??? wateva.. tahniah atas kejayaan banglong tu… keep it up wokeyh!!??😉

  2. owh abg long… comp saya kah itu??? heheheh.. saya bukan proc. tapi saya user (engineering) saya memerlukan org macam abg long tapi kami pon ada kala ditindas sbb lambat sgt dgn org2 proc. nih..huhuhuhu

    • abanglong Says:

      zanaz – errmmmm bukan. yr company dah try masuk almost 7 yrs ago huhuhuhu….. tatau la kot kot u n the gang boleh tolong bawak masuk🙂

  3. oh..congrats for the good news.
    and the bad news..ehm sabar..sabar..and sabar ye.
    dugaan. i’m sure u could solve it.

  4. Desert Rose Says:

    Sabar Abg Long , dugaan Allah utk bagi rezeki dan hikmah yg lebih besar lepas ni….untuk sahabat tu, sabarlah, baca je La illah ha illa anta, subhanaka inni kuntu minnazolimin 44 kali lepas solat, tengoklah hasil dan khasiat zikir tu (*feeling ustazah)

    • abanglong Says:

      desert – thanks… sebenarnya; terlalu banyak dugaan telah dilalui.terlalu banyak cubaan. dan berbagai cara telah diikhtiarkan oleh mereka mereka demi dendam dan dengki..

      its so typical malay.

  5. serinditrimba Says:

    Inilah manusia, ada iri hati, ada busuk hati.. ada juga baik hati.. we decide which one we want to be..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: