najib 100 hari

ini entry berbau politik.

-first of all, aku mmg neutral. tak menyokong mana mana pihak. at least undi aku rahsia okeh. komen ni aku buat sebab ia berkaitan dengan kehidupan aku…. terima kasih.
.
.
terbaca dalam paper, pasal pengurangan toll 20%… wah, sekali baca.. bagus tuu… boleh gak jimat sedikit sebanyak. average aku punya toll expenses is about rm500 so kalau diskaun 20% dah jimat about rm100 sebulan. setahun dah rm1200…. waduhh banyak tuuu.. kalau boleh save setahun 1200, lagi 287.5 tahun.. boleh aaaa aku beli 325i sport sebijik !! cash wa cakap lu!!!
.
.
tapi kenapa selepas 80x sebulan baru ada diskaun.
cuba pikir secara logik
kita kira kadar terus
average – kalau orang yang biasa biasa. pegi keja and balik keja. kalau sebulan keja isnin sampai jumaat. dok seremban and keja kat kl… rasanya toll seremban to kl katalah about rm8 one way, sehari dah kira rm16 kan.

tapi dia keluar toll baru 40x sebulan pergi balik – still tak layak !

katalah, sorang tu duduk kat bangi and kerja kat puchong. keluar toll bangi and masuk toll upm. then lalu tru serdang and then masuk toll LDP. bayar rm1.60 baru sampai office.

keja sebulan baru dapat 80 x keluar.

then yang selepas tu baru di tolak 20 %

so mungkin dia bawak family dia gi shopping sebulan sekali kt kl, dia jimaat la 20%

.

.

.

bagi aku.. ini macam bagi gula gula kat budak kecik

tak ikhlas

in other words… aku di tipu secara jujur !

nak bagi, bagi ler betul betul.

ini komen aku

kalau salah – tolong betulkan

bullshit

8 Responses to “najib 100 hari”

  1. yeahh…mereka sebenarnya cuba mmperdaya..kerana at the end…hny bbp orang jerk yg leh claim 20% diskaun tuh…hahaha

    • abanglong Says:

      fr – me also… i mean, masa mula2 baca article tu – waaaaahh ini sudah bagus. but bila baca details… laaaa.. camgini lak citer nyaa.

      atleast, what plus did now – 10% reduction utk those who travel pass midnites – ada gak pekdah nya.

      afundi abanglong !!

  2. saja nak bikin gempak jer tu

    pB pun tak layak nak dapat 20% tu …..

    apa larrrrrrr …..

    kalau orang yang tak tahu , memang puji sakan

  3. ermm..patut la org malaysia ramai yg kencing manis dan obesity
    ghpernyer govt banyak bg rakyat makan gula

  4. Desert Rose Says:

    Kena la buat statement gempak utk memastikan popularity tidak menurun, lagipun, yg nampak kerja keras is his deputy n beberapa org ministers saja, dia ??????So kenalah buat sesuatu …apa lagi yg baru ???Macam tulah. Mcm artis gak, bila suram je, kena la buat cerita sensasi sket.I’m apolitical jugak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: