Tambah

plus

mpv ni sepatutnya akan muncul tatkala your vehicles had any trouble semasa kat highway.

the purpose of these yellow truck is to assists you of your troubles

and it also act as first in the scene vehicles kalau ada any kemalangan whatsoever kat hiways.

.

.

syarikat ‘tambah’ – melalui anaknya – prop*l asked me to modify those baby.

.

somewhere near future there will be an automatic electronic VDU – visual display unit on top of benda yg kilat kilat kat belakang keta tu.

the driver will park behind your car – push a button and sign board tu akan naik. push a few more buttons, the sign board will display anak panah ke kiri, or ke kanan or any msg yang akan alert other drivers.

it would maybe display perlahan, kemalangan di hadapan, or new speed limits etc.

.

.

now tengah pening kepala – design the mechanism utk rotate the display board that weights almost 70kg.

.

.

if it is succeed and they agree – once u saw the yellow vehicle with the electronic display board; u know its somehow designed by a guy yang time ni just berkain pelikat with tshirt yg senget.

.

.

doakan its berjaya my frens.

18 Responses to “Tambah”

  1. hidup abg long…

  2. serinditrimba Says:

    Orang yang pakai pelikat dan tshirt senget yang penuh dengan doa dan restu kawan-kawan. InsyaAllah

  3. rasa nak bangga je lah.. hehee..
    nak tengok gambar orang pakai t shirt senget tu bleh?? heheee..

  4. semoga berjaya abanglong!! yeah!!
    *ok aminkan cepat2!*

  5. woh…70kg? berat eh..
    sure abamlom could find the solution…dah ada dlm kepala kanssss…
    nak design camtuh, berkemban pakai kain batik pun boleh…hhehe.

    • abanglong Says:

      catz – actually abt 50kg jer. additional 20kg tu safety factor. dah bagi some ideas to electronic engineer; ada some ways to reduce weight…..🙂

      keh keh keh… berkemban ??? waduuuh

  6. saya doakan…🙂

  7. missjat Says:

    sure abglong. missjat doakan abg long dpt job ni. jgn lupa buat kenduri kesyukuran yer nanti bleh jemput kami2 ni..heheh

  8. ooo nak buat mcm kat sini nyer peronda tol ke?? good luck… mmg bagus ada electronic msg board tu…untuk pengguna2 yg lain…

    • abanglong Says:

      nash- ermmm lebih kurang like that laaa. sekarang elctronic display board tu dah ada tapi tak mobile. kena angkut angkut.

  9. amin..Insya Allah akan berjaya tuh abg long

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: