jutawan kotak

………………………………………………………………. 7 18 am. dah ada office tau !…

haha. ini kisah yang agak funny.
a company, approached us about one or two months ago utk design kan depa punya kotak. lebih kurang carrying case la. klu tgk citer matsaleh, kotak besi yg depa isi pestol or benda benda yg canggih  manggih tu.
satu kompeni mat saleh based.

they need to order 2000 set utk depa punya world wide network.
memang tergeliat lidah nak present
-para bakal graduan – please… tolong…jangan abaikan bahasa inggeris. takat yes no alright jer… no way man !!!

boss engineering  tu, sepet mata dia

engineering office tu pun;dipenuhi oleh golongan lelaki yang most probably tidak bersunat

engineer in charge utk projek ni – female chinese
6 kali kena revise design. macam macam benda minah ni komplen. dia komen dan dia hentam.
pernah dia bagi anugerah khas to abanglong – are you stupid? not listnening to me !!
.
.
sabar jer wak… kastemer always right..

adeh… kotak jer maaaa…. whats so pelik about it.

banyak sungguh songeh mereka mereka ini.

.

.
dan pagi ini.
tanpa abanglong duga
they faxed us the PO.
for one sample. if top managements approve the sample – proceed order.
.
.
.
abanglong quote them RM600 per kotak.
.

10 Responses to “jutawan kotak”

  1. tahniah

    buleh lar belanja pB makan lepas ni …

  2. yabedabedu! congrats🙂

  3. mak aiiii… kotak apa sampai 600 sebijik tu?… boleh letak org tak dalam kotak tu?… emmmmm….

  4. incik abg long,
    tahniah😀

    saya ada abg jugak, tapi rasa macam tak ada plak…
    hmmm..

  5. acik oren Says:

    bagus
    selamat berjaya menjadi kaya
    hahaha

  6. wahwawawawa..

    kalau dapat beli la bagi duit raya kat echah…😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: