bisnes mercun

quite few days tak sempat nak tengok blog. komen pun still lom reply. alhamdulillah, these few days banyak request in terms of designs yg abanglong kena buat.

tak terkejar.

dah lah abanglong sorang jer yg buat design; tangan dua ,kaki dua ,burung satu jer.. mana sempat nak handle semua benda serentak.management company lagi etc etc etc.

projek KLIA; my quotation was 145K lebih kurang. tapi PO keluar 80K jer. alasan they all, company lain lebih murah. giler ker apa. i stormed their office. kalau company lain boleh buat 80K then bagi that company buat la. apsal lak nak force me to lower my price. nak negotiate boleh but bukan cara paksa camtu.nego masa quotation,before PO keluar. sampai big boss aku tala. dah la posa hehehe. still hanging though !

my carrier lifter was success.berbaloi la dok berkampong di PJ. they need a few more units; awaiting PO now.

tu belum masuk design utk clean room blower set. tambah pulak dengan micro station blower tu… adehhh….

designs mould utk kilang jarum belum start. tadi meeting engineer they all.. kena cepat katanya ! 3 type of mould lak tu .

dua kaki dua tangan ;burung satu

kat bangi, kena design lipat kotak. huhuhu…. dengan operator sekali kena lipat nampak gaya nya.

tak settle lagi design lipat kotak; they asked me for the auto screw feeder plak. baru dapat info camana nak design feeder; petang tadi they called me to design their three axis palletizer…..

dua kaki dua tangan ;burung satu

yang PLUS, design lom complete. pun tunggu PO.aritu kata nak siap before raya… No PO no start la i told the officer…. this is not touch and go ! pandai lak dia gelak.

assembly plant kat kelang, nak suruh buat grinding utk micro tube. dah lah diameter 1.67 mm. kocik. quantity nak 100K per month. adehhhhh……

tak keruan jadinya. sib baik yang tersayang paham walaupun kadang kuar gak donald duck dia tu hehehehe…. i lab u veli much u know.

anyhow, untuk kawan kawan,terima kasih atas segala doa doa untuk kejayaan abanglong. thanks a lot… doa kawan kawan ni makbul !

chow..

13 Responses to “bisnes mercun”

  1. mak long pun muncung donald duck macam ella pajilla…
    hehehe….

  2. insyaAllah abanglong, you can make ’em all,
    ne namanya dugaan bulan puasa.. banyak rezeki untuk orang bersabar🙂,
    err, tak perlu la kot nak mention burungnya satu banyak-banyak kali kot.. :p

  3. saya doakan abg long dimurahkan rezeki berlipat ganda..

  4. vely biji, kata orang… (read: busy)

  5. Alhamdulallah… rezeki ramadhan…
    kena ler abglong byk kan lagi bersedekah ke jalan Allah… nescaya akan berlipat kali ganda rezeki yang di berikannya…

    doa saya agar rezeki abanglong n keluar berlipat kali ganda dan murah hendaknya…

    p/s: we gonna have our new civic next year… 60% local… gud eh… malaysia boleh!

    • abanglong Says:

      farzilah – guuud. tlg set appointment sama itu incek boss boley kaaa ?

      • can… but you have to call sendiri ler… that wat i did to all supplier who interested… itu Mohd i tak dapat nak tolong coz dia mmg jenis yang bila buka mulut verry menyakitkan hati… ISO ler, itu ler ini ler… tp kerja entah apa2… but the big boss i kenal baik…

  6. eh the title is MERCUN. so where is the MERCUN eh???
    dam, dam, dummmm!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: