slavery

abanglong telah menjadi hamba kepada kotak ini sejak sekian lama. walaupun kotak nya bertukar jenama dan warna; fungsi mereka tetap sama… bakar dan keluar asap. ianya menjadi teman setia tatkala mencari idea kononnya…. kat mana relevant tu abanglong sendiri tak pasti.

rasanya,kalau dikumpulkan dari zaman jahiliah sampai sekarang, beratus ribu agaknya wang dah dibakar begitu saja. perghhhh banyaaak tuuuu.

media saban hari memaparkan kisah bahayanya rokok kepada diri dan juga persekitaran. tapi, sampai sekarang tak insaf gak. sekarang, bermacam macam imej dicetak pada kotak untuk memberi keinsafan atau kesedaran… tapi ???

makanya, azam abanglong di hari jadi ini; abanglong berazam nak berhenti merokok.

dun

rasanya, kalau scan jantung ni nampak gambar tokey dunhill kot. hehe.

so; abanglong dah nekad untuk berhenti.

dan abanglong menawarkan hadiah apple Iphone 3G S untuk sesapa yang dapat mengambil gambar/menangkap abanglong hisap rokok lagi. okeh rite ! serius nak berhenti nih…..

tidak sesekali abanglong merokok dari selepas subuh hingga ke maghrib… kira 12 jam.lamaa tu!

kita tengok untuk sebulan ni dulu okeh!!!

.

.

.

.

love u all !

18 Responses to “slavery”

  1. ABANGLONG! gambate!! tahniah sebab nak berhenti merokok! tapi kan, cane nak amek gambar abanglong kantoi? tak kenal muke oh! hahaha.. susah la nak dapat iPhone 3G gini! oh oh oh.. HAPPY BIRTHDAY! XDD

  2. erkk…benti lepas subuh smp maghrib sajork ka???ahahhaa

    • abanglong Says:

      incek fr – betul betul… dari subuh sampai maghrib. so kalau incek fr dapat menangkap saya isap rokok masa tu, incek akan saya adiahkan satu I phone… okeeeeh🙂

  3. all the best utk 1) presentation dan 2) azam baru… + happy birthday!

  4. Desert Rose Says:

    Tahniah abg long, way to go tapi tu bukan azam utk hari ni saja kan??

    Kalau x ray nmpk muka tokey rokok tu kira ok lagi, msh ada harapn , yg ditakuti adalah doktor tu blurr sb tak nampak lgsg paru2 u, dah hilang daaa…ayokk

  5. aduiiii.. memang ler tak merokok sebab bulan puasa..moga moga azam baik itu berterusan sehingga dari subuh raya pertama hingga hari seterusnya.. Pasti boleh punyerr..

  6. kena skodeng ni
    kot kot dpt i-phone
    hahahah

    alaa relax laa mana bleh berenti mengejut merokok
    pelan pelan kayuh

  7. moga berterusan sampi bila2 la yer..
    malas la nak skodeng sure x dpt iphone.. dpt ipening ada la..

  8. bulan ni sure boleh… kita tgk bulan syawal nanti mcm mana…

    bagus ler mcm tu abglong, tak elok merokok ni… i pun tak paham naper depa suka merokok… my father dulu merokok gak, untill age 35 stop terus coz doc ckp ‘sekali lagi u merokok you boleh mati, coz athma you makin kuat bila merokok’… ha, dah kena WARNING mcm tu baru abah sedar… alhamdulilah… dah 22 thn abah stop merokok…

    hope abglong berjaya ya… doakan ni…

  9. wakaka..
    abglong ni buat lawak bln puasa ehh?
    itu mcm kalu, mmg x merasa la hadiah I-Phone 3G S tu!!

  10. gu..kalu amik gambar demo tubik kot pitu belake kedai mamak pkl 12 tgh ari..ado hadioh jugok ko?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: