puasa – 50 fakta

  1. dulu, masa kecik; mak kata puasa boleh on/off. like 2 – 3 jam then makan.. then puasa balik. aku ikut dan ajar anak anak aku benda sama now
  2. umur 7-8 tahun; ikut tarawih ngan dad and adik. sampai surau dok bergelak ketawa dengan rakan2. udah dua dua kena tarik telinga
  3. sangat suka mandi dalam kadar yang amat lama masa petang petang dulu
  4. masa mandi.. air termasuk dalam mulut. TER… maka puasa tak batal.
  5. pernah kelentong adik; kentut tu batal puasa.maka berkelahlah dua beradik di dapur. balik mak; abang kena pulas telinga…
  6. lembik time petang petang
  7. masa nak buka,demand dua tiga jenis air gelas besar besar. nasib baik mak tak bagi jug !
  8. pernah makan cornflake masa sahur
  9. masa sekolah asrama; aku form 5. kol 1 pagi pegi kejut budak form 1.weh sahur sahur… maka berduyun mereka ke dining hall ! hehehe
  10. arwah atuk upah singgit kalu puasa cukup sebulan. mewah wooo singgit masa 30 tahun dulu
  11. sangat excited dengan pengumuman penyimpan mohor besar raja raja – dengan kuasa yang diberikan pada saya.. maka dengan ini saya mengumumkan bahawa tarikh bla bla bla …….. now dah tak teruja suda !
  12. memandang serong pada golongan pompuan yang tak puasa….. dulu manada sex education awak !!!!
  13. sangat seronok time nak berbuka – banyak acara tukar tukar juadah dengan jiran jiran.
  14. kadang kadang sampai tujuh lapan jenis lauk pauk/kueh mueh
  15. dah besar sikit – malam gi tarawih tapi musti bawak mercun roket. dulu mercun mercun ni masih halal
  16. riki riki apa juadah moreh… klu tak best confirm terus balik umah
  17. baju raya  – mesti boria ngan adik

—– to be continued. den nak buek kojo.

6 Responses to “puasa – 50 fakta”

  1. dulu time kecik2 suka stay dalam bilik lama2..
    tunggu line clear kt dapur,,buka tudung kuali,,,segenggam mee goreng ku masuk dlm mulut…
    hihihi..

    skrang dah besar..dah tak bt kerja tu semua..but adik2 plak kot bt cm 2..

    =)

  2. mana lagi balance fakta pasal your posa ni abg long?

  3. hehehe… remind me masa puasa zaman sekolah menengah n rendah… seronok sangat… paling best bila mak wat juadah buka poser yang penuh semeja + juadah yang di beri jiran tetangga… la ni pasar ramadhan jer ler… huhuhu… mmg jauh rasa suasa berpuasa dulu dan sekarang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: