celeber-inti

dok baca papers … few papers
hampir semua ada cerita/gambar kisah orang yang nak kena sebat sebab minum arak tu.
aku tak faham – tapi aku rasa macam ada tak kena jer kes ni. maksud aku macam nak jadi celeberinti lah pulak…..
betul tak ?

8 Responses to “celeber-inti”

  1. yeahh…sokong…

  2. ajis satar la kecoh… eh, i mean, reporters🙂

  3. betul..tuh..

    Biar la dah dia nak terima hukuman.. katanya dah insaf.. yg tak paham hukum hakam plak yg dok cakap iii .. itu ini.. kalau dia bukan model sure x kecohh kan..

    ramai jer yg dok teguk ayaq setan tuh..

    Mau sepak mampuih..

    • needa – konon nya moden !
      abanglong once was kena kutuk kaw kaw sbb takmo minum…. lantak la depa nak cakap apa puuun

  4. i think she redha dgn hukuman tu… cuma the media n others yang nampak simpati give their comments n secara tak lansung she jadi celeberinti coz of the hukuman yang dia redha tu…susah kita nak tau niat hati dia mcm mana. but i rasa she ikhlas cuma dah over reported by the media…

    for me kalau dia tak nak rayu n nak jalani hukuman tu biar kan lah, tak yah ler org lain comment. bila hakim bagi hukuman ringan korang marah, ckp hakim tak serius nak menghukum so makin ramai minum arak… tp bila hakim dah bagi hukuman berat pun ada gak yang marah… over plak dari org yang kena hukum…

    i read some comment said kesalahan minum arak tu dengan Allah so biar Allah tentukan… im totally not agreed with that. kalau mcm tu buat jer ler apa pun kesalahan coz semuanya kita dgn Allah… haiyaaa… mcm ini punya pandangan pun ada ka? banyak talak celidik punya orang… islam plak tu! wat malu sajer… baik gi sekolah balik ler, tak pun pi ler tanya alim ulamak sulu sebelum beri pandangan, coz for me ini menampakkan bahaya orang islam sendiri tidak tahu apa itu hukuman hudud n kisas… mangapa ia telah di tentukan oleh Allah swt…

    tis is my personal opinion as a legal person… correct me if im wrong.

    • farzilah – itulah. tak taulah.. hukum hakam ni, jangan buat main main. depa yg berkuasa; jangan abaikan kuasa yang ada!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: