bibik gaji 800

aku setuju

gaji now 500. aku up jadi 800

tapi kau kena terima gak syarat aku

  1. aku terpaksa kenakan sewa bilik. yer laa takkan nak dok free jerk. nak kencin pun kena bayar tau kat KL ni. so, bilik; fully furnished, ada kipas, lampu, almari baju, katil,meja and bla bla bla aku kira RM 250/sebulan
  2. makan minum – bebas untuk makan apa saja yang ada kat dalam umah. dalam peti sejuk boleh amik and masak ikut suka hati. ayam ka, udang ka, ketam ka, bilis ka, tulur ka… rasa nak makan.. masak jer. minum pagi,break pagi, lunch, tea, dinner n supper and anything in between. klu kami g pizza ka, kfc ka, kedai tomyam ka.. kami bawak..  all above, kira sepuluh hinggit sehari. RM 300/bulan
  3. peralatan letrik. mesin basuh – nak basuh suar dalam selai pun kami tak kisah. iron, tv, astro,dvd,hi fi, aircon, lampu, kipas, blender,water heater, microwave, iron, massage chair and seangkatan.. kira lump sump- RM100
  4. ubat ubatan, sakit demam,klinik, pad, sabun, shampoo,deoderant, lipstick, perfum and seangkatan untuk keselesaan diri – lump  sump RM100
  5. fomema + renew permit. about 600/year so about RM50/sebulan

setuju ???

23 Responses to “bibik gaji 800”

  1. kira setuju lah tu.. kekeke :p

  2. gaji besar tapi tak kena income tax..valid ke syarat tu abg long ? atau saja je provoke bibik ?🙂..

  3. hahahahahha… abg long agreed.. mana ada free.. nak gaji mahal camtuh kita caj lak kat dia kan… nak cuti tuh … so kalau macam tuh kita kira gaji RMxxx X 22 hari jer lah macam gaji kita payroll bayar. Kalau nak raya tak de x-gratia kena lah pilih advance cash boleh pinjam 60% dr gaji ori dan diptg selama 10bulan … hmmm ok ak gitu…

    Bonus kena ah guna UNION kan… kalau UNION fight baru ada kalau tak 2-3thn x de kenaikan dan bonus…. ahhahahahahhahahahahaha

  4. maka bibik pun terlopong…😮 gitu ya pak?

  5. serinditrimba Says:

    Abang Long…

    Potong KWSP, SOCSO semua pastikan ada slip gaji.. ha ha ha ha

  6. hahaha… rasakan..!

  7. saya sokong!

  8. saya sokong cadangan tu.. jgn bagi muka sangat nanti naik tocang pulak dia org..

  9. sokong!!!!

    giler le gaji bibik 800 sebulan… tak masuk akal lansung…

    gaji budak associate kat kilang ni pun 800 sebulan tau, tapi keja depa separuh mati kena wat keta… than makan minum n tempat tinggal semua sendirian berhad…

    kalau 800 sebulan + makan minum free + tempat tinggal free + medical free… nampaknya budak associate pun nak jadi bibik mcm ni… tak yah susah2 angkat body keta kat dalam…

    betul tak abglong?

  10. demand lelebih pastu buat perbandingan dengan negara yang tak sepatutnya.

  11. bibik abglong dari mana?kakak ipar kite dah 2 kali kehilangan bibik…tak sabar2 nak balik indon balik..kesian kat dia..problem betul nak cari yg betul2 ok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: