kroni dan makaroni

wah quite some long never update blog

alasan biasa – bizi wif kerja

yeah

mmg bizi.

hapdet keja-

client kat bukit rekomen my co to one of their major vendor

dan alhamdulillah..

vendor itu menerima kami dengan tangan terbuka

(dulu pernah try nak register- tak dapek !)

dan

kami telah menyiapkan satu job mereka – reprogram depa punya automation system.

dan

semalam

incek boss mereka telah memanggil mengadap

dan mengarahkan abanglong utk menambahbaik dan reprogram assembly line mereka…

duhhhh

major headache nih

update 2

client kat bangi

tengah buat depa punya auto feeder

dan menanti lagi 11 unit yang sama… repeat order.

dan ada department lain

confirmkan order a few unit machine jugak..

alhamdulillah

berkat doa kawan kawan

.

.

.

walaupun pening… camana nak beli standard parts neh.

.

.

kronism

dari awal, abanglong tidak pernah mengharapkan bantuan atau sokongan dari sedara mara

membawa maksud.. abanglong tidak pernah meminta atau menagih apa apa projek dari mereka yang bertalian darah

bukan sombong

tapi tak mau nanti dianggap mereka

yerla… tak semua suka menolong orang.

.

.

tapi

last few days

rezeki dari Allah

seorang saudara dekat

berpangkat tinggi

kalau ikut ranking… no 3 selepas menteri.

di satu kementerian.. yang dulu bertukar menteri

antara timbalan dan boss nya

.

.

berjumpa di majlis keluarga

mengarahkan abanglong utk ke pejabatnya

membawa company profile

.

.

projek banyak sekarang..

pakcik rasa kau boleh buat…

kata pakcik yang berpangkat Datuk itu.

.

.

alhamdulillah.

(last year, dia bagi projek paling cikai, potong rumput. worth 1.8 million to one guy – 3 year basis)

.

.

abanglong bangga diberi kepercayaan.

dan moga

kepercayaan yang diberi…

tidak di sia siakan.

.

.

minggu depan

akan berkampung di perlis

juga arahan seorang saudara dekat

juga berpangkat walaupun tidaklah pengarah

.

.

dah lama aku kayakan cina katanya

.

.

alhamdulillah.

10 Responses to “kroni dan makaroni”

  1. alhamdulillah…tahniah2….
    leh la banje ngeteh nanti…hahha

  2. abanglong, jangan pening-pening. insyaAllah abanglong boleh!! yang penting yakin. (^.^)v

  3. bangga dgn abglong…alhamdulilah…rasaiiin ko unta…

  4. congrats..
    catz tumpang bangga dgn anak melayu yg makin maju ke depan.
    er…pencen dah buat UT ye…

  5. Tory Rusich Says:

    Thanks for your insight for the great written piece. I am glad I have taken the time to read this.

  6. Shane Claughton Says:

    I couldnt resist commenting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: