big boys toys

guys  need to have a hobby….

thats what one of my fren told me just now.

was thinking about it while driving towards the office.

yeah… i dont think i have a specific hobby just for myself.

he suggested fishing

naaah… i dont like fishing. i mean, i’ve spent the whole monday to saturday working and working.. then suddenly sunday i nak go out fishing ! c’mon.. its really unfair to those who cares and loves me at home. i terlentang kat sofa takpa, atleast ada kat umah time cuti. nak ikan ?… pasar borong banyak. jaws pun ada kalau nak buat kari.

sports.

yeahh… another benda that i dont fancy. takdernya nak sengkang mata till morning just nak watch 22 guys kejar sebiji bola. buat apa susah susah kejar bola tu… duit banyak kaan.. pegi la beli sorang sebijik !

sesekali tengok ok.. but not to the extent of berjaga malam and ada yang bet sana bet sini pasal bola.

aritu kononnya nak gi tengok final piala malaysia… yang tersayang cakap, buang tebiat ke. and she demand a visual proof. suruh aku ambik gambar tangan aku ka, kaki ka kat dalam stadium tu.. huhuhu. dont worry dear.. kanda setia pada adinda ! ewah.

photography

this one i suka. but to get nice shots, equipments must be sekufu

takkan pegi tengok F1 bawak compact… amik long shot and fast corners lak tu..

kena gelak dek awek pakai skirt ngan bra jual rokok ada la nanti !!!

tunggu banyak duit dulu baru boleh take this hobby !

golf

muahahaha.. this is joke. i’ve got one golf set. dah berabuk kat office. dah bersara. dulu beli pun sebab nak layan si jepun jepun tu time entertain depa.

why ?

kojo yang tak de pekdah dok kejar bola kocik tu…

konon nak eksesais tapi bawak buggy !

konon nak cari business opportunity tapi tiap kali flight, muka samaaaaa jer

apakejadah kalau ikut cakap seseorang kat TV3 dulu.

statement macho la tu

(reason sebenar quit sebab my son gelak guling guling tengok my club… salah swing kat driving range… hit the cement and kepala iron 7 tu melayang instead of the bola…hehe time tu konon nak introduce golfing to him at his early age)

remote control cars.

damn expensive. ada yg rega few thousands.

adehhh… tak mampu pulak.

remote control planes/choppers

failed ! dulu beli helicopter, rm50 punya.

flew few minutes then mayday mayday mayday….

crashed !

.

.

.

.

i’ll stick to what i suka buat la.

masak.

🙂 its also some kind of hobby rite.

13 Responses to “big boys toys”

  1. salam
    Dear..Bro
    good jobs…respect
    greatweekends

  2. wah suka masak ye? sungguh beruntung lah kak long!

  3. hobi memasak mmg best.. ndak2 lagi pada kaki makan
    hobi membaca pun best..

    * dua-dua di atas hobi putu

  4. serinditrimba Says:

    He he,
    abang long
    Pendapat samalah, dulu orang ajak g tengok bola ke, bola jaring ke, asalkan berkaitan ngan bola saya akan jawap, buat apa la nak kejar bola sana sini, beli sebijik simpan kat umah, kan senang…. member saya hangin je..

  5. golddiamond Says:

    my youngest brother pun hobinya memasak… my mum cakap, dia masak lebih sedap dari I masak… cuma, nyampah bila dia memasak, dapur jadi kapal karam… ada orang lain pulak yang kena kemas.. masalahnya orang lain tu hobinya bukan mengemas… hobi orang lain tu makan je… hehehehe..

  6. masak utk org yg bukan hari2 masuk dapur, iiatu masak ikut kelapangan masa dia kira hobby.masak dan mkn wit family..hobby yg sgt bernas..🙂.
    masak bagi catz boleh release tension…
    gembira je duk kat kitchen..🙂

  7. masak? oh taks gud abglong… i bercita2 nak cari suami yang ada hobi mcm u… so i tak yah ler susah2 nak masak… hehehe! ok tak my idea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: