sunat – satu kisah benar

hahaha

tulis tajuk ni pun aku dah gelak

tatau… tengah dok design angle detector jig nih sebenarnya. this jig will confirmkan your rear sus assy connected to body is at exactly 18.5  degree. utk keta yang terhangat dipasaran sekarang. safety issue ni…..

tetiba teringat kisah ngeri more than 25 years back

zaman peralihan

dari kanak kanak hingusan transformasi ke orang dewasa !! cewah

no… tiada pokok pisang yang ditebang untuk majlis itu okeh !

i was abt 11 or 12 yrs ol that time.

masa tu cuti penggal tiga (dulu tak panggil semester…. cuti dua bulan lebih almost 3 month rasanya)

memang berdebar… ramai pakcik pakcik and sepupu sepupu yang jadi hantu..

ayat ayat takutkan kiter

depa guna kapak tau…

dia guna gunting… silap gunting habis putus ! kau jadi pompuan…

kadang kalau nangis depa pakai chain saw… kasi cepat siap sikit

darah keluar macam paip tau

tok mudim tu mata dia dah kabur tau…. haaaa siap la

ceh,…

sumer ayat provoke… kasi takut !

cuba gak kenen kenen ayahanda… mana tau boleh extend next year

ahahahahaha

FAILED.

mohon ehsan dari ibunda pun tak berkesan hahahaha

well the doom day finally sampai

i and two other cousin akhirnya akan menjadi mangsa keganasan mereka

gi clinic.. takdo kena rendam sungai dulu.

first…. cousin no 1 masuk

kami dok luar dug dag dug dag

panik giler weh

about half an hour dia kuar

kami lagi la panik

cousin no 1 agak gelap kulit dia…

tapi bila kuar… muka dia pucat..hampir putih. keh keh keh

i’m next

wallauneeeh…

dad senyum n tepuk tepuk blakang aku masa aku nak masuk

macam laaa terus dapat cucu bila aku dah sunat

doktor lelaki senyum and tanya soklan bodo

apa nama and so on

aku jawab nak tak nak jer haha

dia tatau ka aku gemuruh giler nih

pastu dia soh baring

aku pandang siling tengok lampu

kain pelikat

misi dok ktung ktang ktung ktang prepare entah apa apa tah

– mesti dia dok jeling kat aku punya *tooot* tu

hehehehe

then doc ckp

ni dokter nak letak ubat… jangan bimbang tak sakit..sejuk ja

mmg rasa sejuk

takkan dia letak ais kot

then rasa dia inject

sharp pain gak

aku tekejut

tapi tak menjerit… takut kena gelak ngan cousins hahaha

then rasa kena tarik tarik

bukak bukak

pastu krit krit krit

bunyi gunting

aku tak nampak apa apa coz they lindung ngan kain pelikat

ada rasa tapi tak sakit

dah siap…

kata doktor

tinggal nak jahit aja

nak gak aku intai… mana tau kot kot dia potong abis ! haha

pastu dia jahit

ding dong ding dong

mmg tak sakit

though mmg ada rasa benang tu depa tarik

dah siap

yeassssssssssss

aku dah lelaki sejati ahahaha

kuar bilik

jalan kangkang

sejuk seh

rasa bit wierd

daddy sengih paling besar

huhuhuhu

aku tengok cousin no 2… senyum

member tak balas,.. wakakaka

okeh aja. kalau tau tak sakit camtu… sebulan sekali pun leh sunat ahahaha

.

.

tamat acara klinik.

.

.

dad bawak aku balik

aku selak

nampak kelakau

ada bandage

keh keh keh

after some time rasa berdenyut

aku tengok cousin no 1

muka dia dah kerut

aik

apa pasal ni

siyes,, rasa denyut denyut

short but sharp pain

makin lama makin sakit

sampai umah…

baring..

imagine buku Lat…. gantung kain plikat guna tali

damn

it memang sakit

betul

tak tipu

aku nangis, sakit wo

hahahahaha

……..

tiga abdul… dok umah arwah nenek

makan pantang macam org bersalin

telor tak leh nanti nanah

ayam takleh nanti gatal

bla bla bla

few days kena gi tukar bandage

damn ! itu lagi sakit

coz that time no more ubat bius

..

.

.

kelakar masa mandi…. hahahaha

cover guna plastik roti yang panjang tu

alaaa roti krim tuuuu

ahahahaha….

took about 2 weeks kot baru betul betul baik

baru leh pakai sluar

.

.

wah dah jadi lelaki sejati wa  !

hehehe.

dah…sambung balik design.

4 Responses to “sunat – satu kisah benar”

  1. hahaha…

    never know its like that… untill i rad your story…

  2. heliconia_007 Says:

    kihkihkih……
    i pon x taw gakkk…but i hv expc jage my son…nasib baik lerrr…hero sorang jerr…i keciaann..abis kat son i…my hbby senyummm…jerr…time nk tukar bandage tu…luckly we all girls…mase kecik2 jer…so x brape ingat laa…ehehehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: