shapederk – saba’ cyberjaya

dah banyak kali tergoda dengan entry makan KOG kat Saba’.

and recent borak borak session with the pak arabs menambahkan lagi keghairahan untuk mencuba. the arabs told me that the foods is very delicious and the price is very very reasonable.. huhu… reasonable to a billionare! tatau la kan. he oso told me that the food in Saba’ is more sedaper compared to Tarbush… okeh laa kot coz abanglong pernah makan kan Tarbush tu suatu ketika dulu and the food there is memang sedap.

so with the help of siti garmin….

and ditemani oleh teman sebilik yang cun maka menjejakkan kaki jugaklah kami kesana.

imagine, saturday. non working day. yet the kedai is almost full house. a sign of a good place to eat.

we were presented with a simple menu by the waiter who cant speak malay. he tried to explain and yet we still kureng faham. tunjuk gambar n he explain in english slang arab.

we settled for some chicken kebab look alike and mix grill with two beriani.

this kebab look alike yang sampai dulu.

dah makan separuh baru ingat nak amik pics. it comes with the roti. abanglong tatau cara nak makan so just amik that roti, letak the ayam with the mayo and some chilli sauce. NGAP….

roti dia nipis and garing.lembut and fluffy. coupled with ayam yg dibakar macam kebab tu….

the grilled chicken is nice. garing kat luar yet the meat is so lembut. rasa dia.. macam ayam. hehe

jangan tengok belah kiri, tu nenek. tengok belah kanan !

hehehe

sbenarnya nak amik gambar air tu. tengok almost sumer meja ada the bottle. pegi tanya cashier. apa benda tu. apparently its one of their special drinks la kot. ada few flavor. asked him which is paling sedap. dia kata try raspery utk first timer minum. its non alcoholic but still ada keluar bubbles. sort of sparkling juice la kot. rasa macam air zapple..

the beriani itself is very the sedap even makan camtu jer.

nyata sekali dia tak guna beras cap jalaluddin tu. memang sedap. but portion dia banyak. cant finish all.

ni mix grill. pun datang dengan roti…

its combination of kambing, ayam,lembu and tatau apa. tapi sedap. though its more towards rempah nyer rasa.

tengok meja yg order beriani ayam, nampak cam best gak. ayam dia almost half of the bird.banyak tu kalau nak makan sorang.

overall, the food is sedap la. the ambient is very clean n nice.staff is friendly and helpful. nampak macam they tengah renovate the adjacent lot. bisnes baeeek la kot.

friend told me that during lunch hour mmg pack. and there are certain menus yg only available after 5 pm.

will i return ? ermmm yes.

food score – 7/10

the bill –  

7 Responses to “shapederk – saba’ cyberjaya”

  1. phew, nasib baik orang kata sedap, kalau tak tukang promote maluuuu (walaupun bukan kedai sendiri, hehe)

  2. waah!
    ari tu masa ada kerja kat Cyber ada la nampak kedai tu. tapi malas nak masuk sapedek kat situ, but reading this entry rasa macham best la pulak. hahaha. jom la gi sekali lain kali abanglong. ngeh ngeh :p

  3. ramai org kata kat saba nie mkn best…hmmm shud try one day

  4. abglong..

    u should try dine @ saba’..

    it’s really worth it yet better than tarbush😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: