dan raya cina

plan asal memang tak nak balik kampung.. memang tak boleh balik pun sebab kerja banyak.

dan sesuatu berlaku menyebabkan plan berubah

terpaksa balik.

half hearted actually. 

nak cerita….

on d way balik… fuel line singa tu pecah. tersadai tepi jalan.

well utk keselamatan, minyak dari tangki disalurkan melalui paip besi ke enjin. but from the fuel [ump, they use paip getah about 2 inci. this untuk mengurangkan vibration dan mengurangkan thermal expansion whatsoever.

dah usia 10 tahun

paip getah tu dah kembang and pecah.

terus bocor minyak…. bayangkan satu full tank ! sib baik tak ada brader yang baling putong rokok… kalau tak… memang arwah satu family.

udah kena towing pegi workshop

time raya… paham paham lah.

paip getah tu rega dia rm6 jer

tapi campur towing, campur upah… terbang tiga latus.

kena isi minyak lagi !

.

.

before balik KL

the aircon blower kong

maka berpanas lah

tanpa aircond

di perjalanan lebih 500km

dengan jemnya

dengan panasnya

dan

dengan hujannya.

.

.

.

dugaan.

.

cuma – harga ciuman memohon restu dan ampun, di dahi mak dan abah; sebelum berangkat pulang…. priceless.

6 Responses to “dan raya cina”

  1. tukar singa baru jelah nampaknya..

  2. abanglong.. terima kasih la banyak2
    finally ada jugak orang tolong reveal pasal problem aircond busuk tu
    kalau ada cerita2 pasal persona ada problem, habaq mai k
    TQ

  3. sbb balik dgn half hearted kot, ape2 pun, semua dugaan akan di iringi dgn kegembiraan….:) lama sungguh x tinggal jejak kat sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: