3 hinggit

lama tak update citer ella pajilla

budak darjah 1 dah – dah ada boipren katanya

aritu jumpa cikgu dia masa bayar yuran

(agak tak paham gak ngan sistem skolah dia – cikgu kasi surat mintak yuran, abanglong kasi cek, tulis nama sekolah. sbb takkan si ella bawak duit dekat seratus ringgit. tapi lepas tu cikgu reject sbb dia kata nak cash sajor. payah nak masuk bank. adehhhhh)

cikgu citer

ella ni ok encik

cepat paham

cumanya

dia tak berhenti henti bercakap la

saya dah tukarkan tempat dia dok sebelah orang lain

punnnn dia dok bercakap gak

tu pasal kerja dia lambat siap

tapi cerdiik encik.. macam macam dia cerita.

abanglong tanya balik

apa dia cerita

macam macam

kerja bapak buat robot

mak  ada maltilevel – uishh siap cakap maltilevel tuu

.

.

kasut – pagi warna putih

balik mmg confirm hitam

tatau apa dia buat

.

.

dia sekolah petang

pagi sekolah agama

.

.

sekolah agama bawak singgit

sekolah kebangsaan bawak dua hinggit

.

tapi kat skolah agama dia tak belanja

bawak bekal naget

.

so kat skolah kebangsaan dia bawak 3 hinggit

tanya dia

apa ella makan

dia cakap

singgit beli nasi lemak

singgit beli meehoon

singgit beli kek

.

.

aku puji dia

waaah bagus laa share dengan kawan kawan

dia geleng kepala

tak

ella makan sorang!!!

.

.oh anakku !!!!!

ni bukan ella, ni qaira

she resembles me when i was at her age

10 Responses to “3 hinggit”

  1. Gelak saya baca entry nie…Tapi 3 ringgit sek kat bndr kira murah lah tu abg long..adik saya darjah tia ..duduk ula satu hari RM 5..blm lagi ribena pack yg rm 2.60 tu ..dia sorang ja kat rm10 belanja..kalah kita yg kije nie

    • abanglong Says:

      aween – tu la… cakap kat they all, dulu papa gi skolah bawak dua posen jer… gelak they all.dua posen papa makan apa ?????? padahal dulu dua posen leh beli nasik,air,gula gula… siap boleh bawak balik baki masuk tabung buluh lagii kan!

  2. wahh…byk betul ella pajila makan yek? sampai 3 hengget..
    sama ngan belanja sekolah anak2 putu..
    pagi sek. keb belanja RM2.00
    ptg sek. agama belanja RM1.00

    bawak bekal air..

    ella pajila ni ‘ringan’ mulut sama cam Ammar le..
    kalau boleh..semua cerita nak diceritakan kat cikgunya…
    Ammar pun cikgu tukarkan tempt duduk gak…

    • abanglong Says:

      putu – now sekolah dia dah buat rule baru, pegi sekolah duit takleh bawak lebih dari RM2. ramai parents komplen anak2 gi beli pemadamla sharpener la etc etc kat kedai buku skolah hehehehe

  3. waaa..kuat makan, kuat berckp..err..ikut sapa tuh???

  4. wahahaa, sila membesar menjadi seperti kucing oren yang gemok🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: