shapedek series – bestessst burger

dapur dah lama tak berasap. den nak masak pun tadek mood now…

menu for tonight is burger yer anak anak.

pernah terbaca kat a few blogs about one burger stall somewhere in ampang. the blog also provide the gps location, and me and the wifey pernah ke sana.. well; the verdict was not so sedap as di war warkan lah…and we oso pernah pergi to one burger stall near balai bomba in damansara area (her friend told her about it) but dua kali pegi.. dua kali itu stall tarak bukak !

this is called hot sub special – hot dog warped in egg with melted cheese…

abang burger di tepi simpang – GPS loc : N02 53.224 E101 46.826

i told the abang… saya nak amik gambar abang masuk internet boleh..

he said…jangan impose gambar bogel udah…

ahaha

lawaks la lu bro…

gua kasi promote lu punya stall neh!!!!

kasi meleleh air liur dulu yer adik adik…

my order for tonight was the sub special.

hot dog bungkus with telur and melted cheese… mmg superb.

the hotdog was gorenged macam biasa. then one telur pecah and kasi 4 segi panjang… skill tuuu .

then he letak a few type of sauce, and i think a bit sugar n white pepper. put the cheese ontop.

then…

gulung time

heat from the telur will melting the cheese hehehe

( heat from the telur………………. hermmmmmmmm macam biasa ku dengar itu ayat…… )

while he prepares the goreng part, his assistant prepares the roti and kuncu kuncunya

bawang besar,shredded kubis,tomato slice,mayo,chilli sauce on top of moist bread…

finished with black pepper…

violaaaa…..

the stall is located in seri putra. nearby KUIS.

sangat sedap yer tuan puan.

and only rm3.50

.

warning – sediakan banyak tissue.its a very messy affair.

.

.

.

on other notes – all image is captured using the D5000. still tak tau guna. just point and shoot.without flash,slow shutter and low ap. pics is not edit/minor touch. just reduce size to fit the blog.

.

next – ada oblong laks.

19 Responses to “shapedek series – bestessst burger”

  1. pagi2 dah buat saya ngidam..huhuhuhu..nice pic..pasni snap lagi byk2 pic makanan tau

  2. shapedekkkkkk burger… wuihh… lama dah tak makan burger.
    Chopp.. burger kat food court TPM enterprise 4 x sedap tp terpaksa makan coz no choice.. (*matila complain)

  3. lapar pulak tgk oblong bege tuh..kn try neh

  4. serinditrimba Says:

    pergh…

    rasa nak makan burger la… tapi tengah diet…tapi nak makan…cis… entry ni betul2 mengoncang keazaman

  5. memang terbaekk wok!! slurpp teringin nyer..

  6. ok ok nak tiru ni buat kat rumah…

    • abanglong Says:

      lee lin – sila panggey saya untuk QC yah !!! dan sediakan mekdi dable cheese sebagai backup hehehe

  7. Lor…dekat ngan rumah aku lah balong…camner aku dok BM tak tau ada jual burger sedap kat kuis nih? sure eh kat situ ada org jual berger? kat tepi rumah jaga depan gate masuk tu ker? selalu beli kat depan 7e dekat BM jer la balong…okeh malam neh try!!!

    PS: macam berjiran jer kiter ni…dok kat seksyen baper? jom lepak minum!!

    • abanglong Says:

      plane -huhuhu. no lah.. its in BSP. terjumpa masa ulang alik nilai dulu. kedai depan CC. sebelah tu apartment. BM ? whaaaa…. rasanya ada entry pasal makan kat bukit mahkota dalam blog nih….🙂 lepas layan pak arab hehe

  8. buat orang kelaparan tengok gambo2 makanan
    perghh!

  9. nyam…nyammmmm…lady mmg suker makan-makan neh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: