shapedek series : laksa kuala perlis

p perlis that day

atas urusan peribody

juga edisi mencari ketenangan

ditemani siti garmin yang setia (walaupun banyak kali kena format dah.. )

a group of frens ajak laksa

katanya kat KL tadek laksa yang best cenggitu

nun kat kuala perlis

i’m not really a fan of laksa… but, since dah ada situ..layaaan jer lah

first impression – kedai yang bersih dan kemas… gud gud

hari selasa TUTOP yer murid murid… jangan dok pi ari tu!!

basically thats what u get for RM7

specialnya ? i think it might be the laksa itself. betul2 berasnya laksa, bukannya yang segera macam kat kl. so the laksa feel like laksa lah.

kenyal, licin and lembut

(hahaha… betul ke describe laksa camtu !)

yang tang kuah, i think kalau a bit more masam lagi best

all in all… sedap lah. lagi best dari pasar malam haha.

a bit steep priced aku rasa.

habis gaks !

member aku bantai dua mangkuk tuu.

hiks..kalau sapa perasan, abanglong nyer sudu is belah kiri

i lefthanded

kerja kerja sumer tangan kiri (though ada gak kerja kerja yang guna dua tangan..)

if makan, tangan kanan laaa.

.

.

so

if ternampak kat warung, ada mamat makan pakai sudu guna tangan kiri

it could be me

(if and only if mamat tu hensemmmm….. muahahahaha)

a peek an the back

the pekerja blends the ikan n masak the kuah.

dapur yg bersih n very hygenic.. gud gud

travel summary – 1076 km to n fro

dua hari

toll i think about 100++

.

.

.

.

mid mei gua turun lagi🙂

sapa2 kat perlis, page me okeh !

16 Responses to “shapedek series : laksa kuala perlis”

  1. yeah agree i thot RM7 is a bit pricey for a bowl of laksa…but then laksa kuala perlis is already a brand name kan kan…tp sedap ok la tu kan..

  2. ahaaa…dis mid may..we oso akan turun perlis..jumpa kat sana nooo abang long..

  3. wah laksa..
    mahalnyaaaa..🙂.
    tak paham le sbb banyak kategori.
    kuah pekat, kuah biasa?????? rm7.00?
    knp ada kategori mcm tuh?
    not fan of laksa..tapi kdg2 layan. mkn kuah je.
    tp ice lemon tea dlm tin tu adalah pebret.🙂

    • abanglong Says:

      catz – haha… at first, tekezut gak tengok laksa sampai tujoh hinggit semangkok…

      but then, dah duduk.. order jer la. hehe…

  4. uish..sedapnya laksa..! kita dah le ‘hantu’ laksa

    kita masih ‘pantang’ lagi laksa.. dari melahirkan si kecik tu.. sampai setahun..

    insyaallah..raya ni dah boleh le makan..hehhehe.. saat yg ditunggu2…

  5. serindit rimba Says:

    he he…

    sangat sedap la… mak kita kalau buat laksa mee dia buat sendiri.. hu hu..tapi laksa kuala perlis tu pagi petang siang malam aku pi makan masa nak g langkawi

  6. jom pekena laksa kat bangi…sebijik mcm kat perlis…nak join tak…call me…hehe

  7. nak pekena laksa utara tak…kat bangi je…jom jom…sebijik mcm kat perlis…saya belanja

  8. nash.. my mom do laksa also..🙂

  9. rm 7.00 bukannya sepinggan,itu sekilo.baca tak habis kot?????

    • abanglong Says:

      asmale – ermmmmm tak ingat dah. tapi rasa rasanya 11 orang makan, total bill was about rm80. so kira logik la kot… entahlah

  10. RM 2.50 SAHAJA SEPINGGAN,LAKSA TERMURAH KAT KUALA PERLIS.HEHEHEHEHE,IKANNYA YANG FRESH2….SEDAPPPPPP BEB…

    • abanglong Says:

      asmale – mmg besttt. tapi rupa2nya kat kangar ada laaaaaagi bessst !!!!! tak ingat apa nama kedai tu hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: