ampun tuanku !

hari ini birthday tuanku

tapi patek dan anggota syarikat patek kerja tuanku.

kami tak cuti. ni pun dah dekat pukul tujuh, baru patek nak pulang.

patek kena menyiapkan satu design

ini untuk industri perubatan tuanku.

satu mesin yang akan menghasilkan vacum tube tuanku.

dan vacum tube ni bila dah siap, akan digunakan dihospital dan klinik tuanku

akan di pattern kan.

fungsinya, bila doktor cucuk nak amik darah tube ni akan hisap darah

tu automatik tuanku.

dan dengan jumlah cc yang secukupnya tuanku.

jadi tak adalah rakyat tuanku yang doktor terlebih ambik darah

atau pun terkurang.

ampun tuanku beribu ribu ampun.

4 Responses to “ampun tuanku !”

  1. salam abe long

    1st time singgah sini sebab abe long pun rasa nyer 1st time singgah di blog hidup mesti terus.
    sila laa patenkan design mesin hisap darah abe long tu.
    hubungi saya jika abe long memerlukan sebarang bantuan.

    fauziah hamzah
    pegawai pemeriksa paten (kejuruteraan)
    perbadanan harta intelek malaysia
    aras 32 menara dayabumi, kl

    • abanglong Says:

      bibimie – mekasih🙂

      tang nak patent tu, will be done by our client.one prominent uni. sebab termaktub dalam terma, kita design and fabricate. tapi hakcipta mereka pegang sebab mereka dah bayo….

  2. ini lah namanya berkhidmat untuk negara dan rakyat…

    syabas!

    —> berangan jadi orang kuat tuanku…

    • abanglong Says:

      aishah – hehe. apa nak buat… terpaksa.

      dan sebenarnya tak perasanpun ari tu cuti keputeraan !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: