business…bila hati sedikit terguris.

something i learned at recent business class…

…..

.

membawa maksud..

.

kita jangan mengeluh andai kita terlalu susah bekerja mencari nafkah untuk keluarga keranana sesungguhnya, ada antara dosa dosa yang tak terhapus dengan pahala kebajikan, namun ianya terhapus dengan pahala kesusahan mencari nafkah….

its a hadis…

wAllahualam.

8 Responses to “business…bila hati sedikit terguris.”

  1. salam abglong,

    thanks for sharing..i pon baru tau ni..good to know that, boleyy buat sikit tenang lar eks bila hadapi kesusahan dalam pekerjaan kita ni….hati terguris ker abglong? saper buat? customer buat ker supplier buat? hehehe cool yek..*pat2 his back* take care there abglong.. keep going….

  2. hanani.rapani Says:

    Ari nih posa sambil kerja 3-4 jam kt library… terasa sgt perit tekak.. tetiba teringat kt pekerja kontrak buat bgnn yg kerja time bulan posa.. huhuhu

    • abanglong Says:

      hanani – haha..kat library dah la ekon ekkkk……

      next year – sila ganti awal awal hahahahahaha

  3. abanglong terima kasih siarkan hadith ne.
    kadang2 saya pon lupa, selalu mengeluh bila bekerja. insyaAllah, akan ingat ne. keje kena ikhlas! rezeki di tangan Tuhan. hehehe. apepon abanglong be strong la ye. (“,)v

    • abanglong Says:

      khairie – betul, setiap hari kita ada masalah kerja. dengan workload, dengan boss, dengan rakan dll…. abanglong pun baru tau pasal hadis ini…..

      its shared by a multi millionaire businessman. kudos to him.

  4. kenalipat Says:

    ari ni aku pun frust, ada org nak potong line tender aku….. bukan setakat anak bini aje yg kena tempias, budak2 kerja aku pun kena… dunia ni penuh dgn orang yg dengki bila kita baru nak berjaya… aku akan fight habis-habisan…..insyallah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: