grilled ass

wohoho

tajuk yang sangat kurang asam di bulan posa.

anyhow.. nak citer

basically we were in the middle of completing one machine for one client

automation machine

and nak jadi cerita

its delayed

maksudnya our company kenot deliver on time. dah delay 27 jam masa they called me this morning.

problem was – parts from japan tak sampai on time

without the parts i cant do complete the machine

without the parts i cant do the wiring

without the parts we cant do micon programs

so.. memang selagi the parts tak sampai… mmg tak complete

.

.

dah explain kat depa

siap amik gambar

siap email

siap sms

.

.

pagi ni, on d way to office

terima call.

hello this is hafizi (bukan nama sebenar) from toyota (bukan nama sebenar)

and incek hafizi ni mengarahkan me to meet him

SEKARANG katanya…

.

.

maka detour lah menghala ke shah alam.

dan mengadaplah incek adi dihadapan incek hafizi

yang ditemani kuncu kuncunya

bermata sepet

ada berkulit putih

ada bewarna sawo matang

dan ada yang kerjanya tunduk tunduk..hait hait hait

ho ho

.

.

menjawab soklan bombastic

WHY

WHY

WHY

WHY
WHY
WHY
WHY
WHY

……..mampus aku nak explain

.

.

siap bawak pegi production line and show the empty space where the machine should be.

.

.

about 2 hours bai !

kena grill

mula2 aku senyum..last kelat gak muka rasanya

nak jer aku cakap… kensel jerlah PO

dah memang we kenot do anything due to non arrival of the parts…

(rugi pun rugi laaa….)

tapi pikir balik……

sabar

sabar

sabar ! hiks

..

kuncu kuncu dia dah masuk office

tinggallah incek hafizi bersama incek adi dan seorang jurutera mereka

.

.

incek hafizi cakap

adi

sorry. honestly, we were really skeptical with company yang ada BIN  neh

and for your info, only YOUR company yang ada BIN serve our department tau….

i know you can do

and i know these really not your fault

but you should do more..show more commitment and supports

and

bla bla bla bla….

kena kuliah dasar ekonomi baru aku.

.

and he sambung

i know u can do this and u can do more….

please… do your best for this machine

do whatever you have to

just deliver

esok … before buka puasa.

coz…

if you can proof you can

senang aku nak lobby kat jepun jepun tu… (wah..dah siap ber engkau aku lak dah…)

next project… budget kami 10 juta…

kalau kau dapat sepuluh or 15 persen pun dah okeh kaaan

daripada kasi semua kat simata sipeet

.

.

.

aku harap kau paham kenapa aku tengking kau tadi.

.

.

.

aku balik office…drive 70kmh jer.

6 Responses to “grilled ass”

  1. gambate abanglong san! hait!😛

  2. hanani.rapani Says:

    sabar.. buat yg terbaik.. kalau xde hasil gak.. maybe bukan rezeki kita.. ada hikmah disebaliknya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: