excuse me.

bersiaran dari kampung

baru tiba dari epot – selepas flight delayed almost one hour

tony tony… hohoho. klu aku lambat check in semenet… gerenti takleh boarding… hang delay sejam… buat sadiiin jer ground crew ekk.

balik atas beberapa urusan

.

.

cerita lcct

dok menunggu – flight delayed yang tiada announcement

sumer were tercengang – no info no nothin

tetiba ada satu brader ni. pakai kot.. smart

kepala botak

somebody somebody kot…

excuse me sir..is this the flight to KB

aku senyum and cakap yes. flight bla bla bla.

dia sambung.. i wonder why there were no announcement bla bla bla

aku sengih bila dia menyuarakan tak puas hati dia.

.

.

bangku row aku kosong

hujung sekali ada satu pakcik yg agak berusia. duduk

brader tadi duduk sebelah pakcik tu

abey nok gi manno…

and bla bla

loghat kelantan.

.

.

.

boarding the aircraft

.

seperti biasa

the sweet stewardess greet penumpang

malay girl.

selamat malam tuan

selamat malam puan

bla bla bla

kepada mereka mereka yang berada di depan aku

and tiba tang aku

good evening sir..we’re sorry for the delay and please enjoy the flight

bla bla

aku senyum sajork.

selamat malam encik…

kata sang pramugari tadi kepada penumpang belakang aku.

.

.

aku amik seat

aku pikir

awat depa depa tu dok spiking london ngan aku !

dah la melayu sama melayu.

tak paham aku…

bila aku tengok kat tarmac

nampak reflection aku kat cermin..

owh… baru aku sedar

muka aku macam josh duhanel ghupanya ….

.

.

dan aku cukup pelik dengan manusia..

kenapa nak berebut beratur dok depan nak board the aircraft ????

bukannya kau akan sampai dulu kalau kau dok kat seat depan kannn !!!

.

.

.

.

sekian.

..

.

.

.

satu entry yang sungguh merapu.. ampun !

12 Responses to “excuse me.”

  1. hi abglong..

    josh duhanel pon josh duhanel laahhhh hahaha

    selamat yer…

  2. hanani.rapani Says:

    abang long … terasa ati tau.. sy antara yg suka rebut beratur duk depan.. coz.. nk masuk awal dlm flight… xyah rebut2 nk taruk beg.. tambah2 kalau tempat duduk sempit diapit jejaka2 x ensem..

  3. nampak macham bukan melayu la tu. hahaha.
    anyway, diorang beratur tu sebab semua nak cop tempat tepi tingkap kott.😛

  4. for sure they thot u r englishman =D

  5. air asia kan dah pakai nombor kan? hehe.

  6. josh duhanel..in my dreams…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: