ubat dalam hidup kami

jangan tak tau;

salah satu cita cita masa belum sunat adalah nak jadi doktor

akan tetapi,

sangatlah cemerlang dalam kimia semasa SPM

makanya…. tercampaklah  ke bidang kejuruteraan… ahaks

.

.

sebut doktor, ingat ubat

akan tetapi….

pengaruh ubat sangat kuat bagi masyarakat pantai timur…

ubat nyamuk – ni aku agak sangsi.ubat suppose to heal tapi ubat ni mau kasi mati !! hoho

ubat gegat – pun spesis sama cam ubat nyamuk. mau kasi mati itu lipas dan angkatan bala tentera mereka

ubat ketiak – hoho. kalau kawin orang gganu, incek suami tanya ubat ketiak itu maknanya deo ya !

ubat gigi – ni common. semua orang guna istilah ni though mostly akan guna kolget… no matter what brand they use !

ubat lampu – haha… bateri for torchlights ya !

.

.

.

.

ada lagi ubat lain tak ???

9 Responses to “ubat dalam hidup kami”

  1. lagi best..

    ubat staepler bro!

  2. omak mertuo den kato ubat gigi tu sparkal

  3. ubat pensel mettek! (mechanical pencil leads)

    :B

  4. ubat lampu tak menahan nak gelak

  5. business Says:

    tapi yang selalu makan di sini semua aku ingat akan wajah-wajah mereka ni..tapi yang paling mesra dengan aku selalu temankan aku ketika menyiapkan kasut kasut yang ditukar tapak.gong dan tokaku panggil gong sebab kerja dia lain tak de asyik menggonggong kasut-kasut yang berselerak dalam bilik mengheret kasut-kasut dengan menggigit tali kasut..tok pulak suka ketuk pintu dengan caranya yang tersendiri suka menghulurkan tangan di bawah pintu kalau pintu tertutup tu tanda dia nak masuklah tu..malam ni sebelum memulakan kerja-kerja penukaran tapak.mestilah kena buat air kopi o kegemaran aku.sambil menunggu air masak aku goncang-goncangkan tin biskut..masih ada berbaki lagi.hehehe.dah nak kena beli ..pasang ubat nyamuk..yelah kesihatan kena jaga.buatnya aku kena gigit dengan nyamuk pembawa virus denggi kan naya !.seluk bawah tilamamek buku kecik yang tertulis 555.sambil berbaring.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: