nescafe kurang manis……..

with the favorite drink

kurang manis and a bit kaw

.

.

and a dose of nikotin.

.

.

i look tru days that has gone by

and Alhamdulillah…

atas segala rezeki dan nikmat Tuhan yang telah dikecapi.

.

.

in business, edisi lipat kotak shah alam

we’ve submitted the final invoice.

tinggal few modifications items saja yang belum bill

and a few quotations yang still tak keluar PO

and Alhamdulillah…

sedikit kurniaanNya  itu mampu memberi senyuman kepada semua yang terlibat dengan kami

and Alhamdulillah…

berkat doa ibu bapa,kaum keluarga serta anda semua… terima kasih.

.

.

pun begitu

terselit sedikit ujian Nya.

as we all busy with the lipat kotak stuffs.

ada projek masuk

dari kilang letronik  selatan.

.

abanglong amanahkan seorang rakan, untuk monitor

dan menguruskan segala hal berkaitan.

.

.

baru siap

aritu, abanglong buat costing balik untuk that project

check sumer invoice

sumer bill

and sumer benda berkaitan….

 dah dapat payment

alhamdulillah

tapi

costing semua lebih 60K

rugi dekat 10K

adehhhh

.

.

.

tadek rezeki

nak wat camana

.

.

lesson learnt

the very hard way

.

trust no one to do your business !

5 Responses to “nescafe kurang manis……..”

  1. abglong ni cekal dan kuat semangat orangnyer….takperlah..*pat2 his back*…what’s important is the lessons noted and learnt..future works should be ok for you…

  2. my favourite drinks too!~

    biasa lah kan… bab duit ringgit ni
    payah nak carik yg betul2 amanah
    [i guess berkaitan dengan tu lah…]

    • abanglong Says:

      milo – aik, apasal milo minum neskepe! hahaha

      ermmm ni bukan sudut amanah. bukan kes gelapkan wang syarikat. ni kes over spent and tak tau nak monitor costing.tak tau nak negotiate harga dengan suppliers and tak nak amik tau pasal untung rugi…. main orderrrrr saja. tu lah jadinya.

      takde rejeki… 🙂

  3. Pallet Racking Says:

    Hi,

    I think.. you should trust no one to do your business..

    Thanks..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: