quickie…20 facts

  • masih still ulang alik shah alam – monitor this and that kat sana. banyak songeh jugak
  • using smart tag – no chance nak sengeh to the toll gate girl or guy if nasib tak baik haha
  • one of the most experience staff tetiba resign – pening kepala aku. reason resign bila tanya aritu he said nak kerja tempat lama… chinese company. whateverlah… entahlah, aku pun kadang tak paham. take home pay bulan bulan minimum rm3500; time busy dulu lebih 5k. ishhhh. kerja quite bebas. anyhow; good luck dude.
  • leptop baru – win 7 ori. sumer design software pirate aku tak compatible; kena beli balik design software pirate la pulak
  • tengah design auto fpc checker untuk client – kena belajar programming micro controller. mabuk hijau aku
  • ada design tengah buat – function checker and data writer.sangat teruja ini projek…ngeh ngeh ngeh. tengah siapkan satu sample..percuma! doa doa moga suksesss
  • satu lagi staff; resign jugak. engineer. baru kerja sebulan lebih. katanya hijrah ke penang. lebih dekat dengan awek. alaaahai. cuma tak terasa sangat his lost…. kerja not up to what he claims he can do… oso good luck dude.
  • engineer tinggal 2  – hope they stay lah….
  • anak dara hilang beskal – kena curi !
  • banyak t shirt mengecik…… hohoho
  • hermmm…almost hari hari incek bibik masak sardin !
  • company/client lama kat bukit beruntung hari hari email drawing for quotations, tapi sampai now, satu pun tak sangkut lagi. layan jer lah…sikit sikit lama lama jadi bukit…
  • dulu, masa layan client bukit beruntung, ada satu tempat lunch yang beshh… yeahaaa. ada masa aku turun sana lagi.
  • bincang ngan partner, nak tambah machine lagi… tapi aku kata- tengok keadaan.if perlu then kita tambah. aku cakap dia; though the current machines almost semua dah habis bayar, aku takmo belanja butatuli….. ehh semua machine tu tak guna bank loans tau !
  • kalau ada kerani, ringaaaaan kerja aku !
  • eh..lama tak gi cuci longkang… jom bowling
  • lama gak tak jalan jalan cari makan and publish kat blog…
  • cerita pasal makan, fevret aku kat sushi; unagi – dah takleh makan… mengandungi alkohol. haishhhhhhh
  • ehhh dah yang ke 19 ekk
  • nomor 20. tamat !

12 Responses to “quickie…20 facts”

  1. hhmmm..musykil lah tang sini tu -> banyak t shirt mengecik…… hohoho

    (muahahahha)

    • abanglong Says:

      putu – ada 2 sebab

      1 – isu pemanasan global – menyebabkan cuaca menjadi sangat panas. dan ini menyebabkan suhu persekitaran menjadi tinggi. suhu yang tinggi ini telah menyebabkan kebanyakan bahan berasas plastik (nylon,rayon dll) menjadi mengecut disebabkan oleh pengecilan jarak molekul
      makanya, itu telahmenyebabkan kebanyakan thirt abamlom menjadi kocik.

      2- isu pencemaran air – seperti yang telah sedia maklum, air yang kita nikmati melalui paip banyak tercemar.terlebih klorin dll.
      unsur klorin dalam air tadi telah menyebabkan struktur kimia bahan baju menjadi rapuh dan tidak stabil.. makanya baju abamlom mengecik dengan pantas.

      putu – harap maklum

      hahaha

  2. jawapan yg sgt mantap…pdhal..ckp jer dah la membesar kan senang..:P

    bab hari2 makan sardin tu..oppss…sardin makan hari2 no good..sila google kalo nak tahu lebih lanjut..ke dah tahu..:)

    part ilang staff tu…tk per..insyaAllah yg ilang pasti berganti tk gitu..:)

    1st time ziarah sini..bangga dgr anak melayu ade own company..keep it up…aja2 fighting

    • abanglong Says:

      wai – hehehehehehe
      sadin tu – ada old entry pasal bibik dan sadin somewhere
      terima kasih singgah🙂

  3. thanks sudi singgah blog kite….

  4. salam

    ingat ker pB jer yg ada masalah baju mengecik ….
    alahaiiiiiiiii

  5. tshirt mengecik????eh mcm same lah!hu3😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: