ella kena buli

had a shocking news today

ella pajilla…who sekolah darjah dua.

ehhh kena sebut TAHUN dua la now

inform that dia kena pow kat sekolah.

darjah dua punya gengster tuuuu

.

.

i notice her behavior changed lately

jadi bengis bila kat umah

suka marah marah

suka usik adik

balik sekolah terus nak makan

and makan dengan lahap

and somehow dia a bit reserved

tak berapa ceria macam biasa

.

.

n if u notice; lately jarang cerita dia ada kat blog.

.

.

few weeks back dia ada cerita

ada orang ajak dia masuk satu ‘gang’

kena sound ngan puan isteri

jangan sibuk nak bergangter kat sekolah

nanti kena rotan ngan cikgu

dia akur.

.

.

apparently

the gang tu ketua dia budak kelas dia

pengawas

so this girl selalu ugut ella

nak tulis nama and bagi kat cikgu biar cikgu rotan

budak kecik….ugutan itu pun dah cukup menggerikan bagi ella

so

duit belanja – kena beli makanan untuk gang tu

kena belanja depa makan

kena angkut beg skolah budak2 tu

kena pegi beli cikedis kat uncle motor depan sekolah

kena beli eskrim

kena buat keja sekolah budak tu

etc

etc

.

.

so bila duit belanja dia dah habis belanja budak tu

dia tak makan kat sekolah

just minum air bekal dia

kesian ella.

kalau bawak bekal naget pun kena kongsi gak

dia lapar

balik rumah tu yang dia mengamuk

lapar n so on

.

.

.

ntah camana semalam dia tercerita kes ni

bila slow talk ngan dia

dia takut

takut kena tulis nama

and hantar kat cikgu

.

.

well.. pada mulanya agak skeptikal

takut dia saja buat cerita

sebab aritu dia mintak rm10, nak beli buku kata dia

tapi tak beli

and duit tu tatau beli apa

takut kena marah ngan ayahanda

but bila dia cerita

and bukak beg sekolah

tunjuk buku latihan budak tu yang suruh ella buatkan

gua jadi hangin

pengawas – ella tak buat nak tulis nama

hantar kat cikgu

ella jadi sangat takut….

maka akan ikut segala apa arahan.

.

.

baru 8 tahun dah taiko

.

.

.

.

next week incek bapak akan kesekolah dia

6 Responses to “ella kena buli”

  1. “@_@
    whaa..? budak2 lening!!

  2. nak tau ape jadi lepastu……..ambung la

  3. so camana abanglong? apa citer? dah kabo kat cikgu nyer? sian dia tau..siap kena buat kejer skolah orang lain lagikkk! dulu adik laki saya pon kena buli ngan gangster skolah dia gaks..dia dok takot takmo gi skolah jer…then my parents gi skolah dia..cikgu then warning anak benggali tu..baru ok..tp lepas2 tu idak jugak dia rajin nak gi skolah pon hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: