tua-torial – masuk ringtone to iphone

edisi terbaru blog

TUA-TORIAL – tutorial untuk orang orang lama – hehh

with so many rakan sebaya yang dah upgred guna iphone

and most probably still guna standard ringtone iphone yg sangat sucks itu

kalau using HTC senang jer; epal ni payah sikit

banyak kali dok kutuk puan isteri – ringtone u kelakau la. hehehe

then she asked me to ‘masuk lagu’ for her

and that when the troubles begins

hohoho

being unfamiliar with family epal neh

makanya – sangatlah terkial kial nak masuk lagu

google

and here it goes…. versi abamlom

first – make sure u mmg guna Iphone

second – using windows computers – bukan apple nyer pc/laptops

– since i’m using windows 7 (YANG ORIIIIIIIGINAL) so this tua-torial is based to windows 7 nyer environment. pretty much the same with other window platform though.

.

.

note – click pics to enlarge

nomor satu

control panel ->appearance and personalization -> folder options.

sila click sampai keluar skrin ini ya murid murid

then make sure that takde checked mark pada  ayat hide extensions to known file types

– this will ensure window will display all the extenstions name utk each files nanti… takyah tanya kenapa, buat jer. huhuhu

.

.

nomor dua

– bukak itunes and select which song yang u nak convert

– tapi sebelum tu, import la mp3 to itunes yer tuan tuan.

right click the song and select get info

then it should keluar this screen

lepas tu click kat start time and letak 0:00

then click kat stop time and letak 0:30

this actually length of the ringtones.maksudnya maximum ringtone adalah 30 saat. so if you nak the lagu start masa 1 minit then enter 1:00 dekat start and stop at 1:30  – simple

click ok

then the screen will return to the first screen

right click the same song again

pastu click create AAC version

lagu with the same name will be created kat itunes and note kat time – its 30 second

then drag/move the aac song (yang 30 saat) tu out of Itunes and pindahkan to other folder. create la any new folder and masuk that aac song dalam that folder. biarkan 20 minit

.

.

okeh… was joking with the 20 minit part tu

.

.

then undo balik the start and stop time untuk original lagu tadi

right click song -> get info -> start stop time -> ok

siap bab pertama

then pegi the folder yang u letak the aac song tadi

right click and rename the song (extension)

from hysteria.m4a to hysteria.m4r

hysteria tu is my choice of song… kalau u chose dondang sayang it would be dondangsayang.m4a and change to dondangsayang.m4r

fahemmmm ?

then double click the song

viola – it will goes straight to itunes ringtone library

dan akhir kata

sila connect the iphone  and sync

bila dah siap – pegi kat setting iphone and dekat ringtones

sila select ringtone baru anda

repeat step 1 utk any songs yang anda mau jadi ringtone anda

.

.

sekian – tua-torial untuk kali ini

———————————————jangan jadi lanun cetak rompak-

.

.

still prefer the Androids hiks……….

One Response to “tua-torial – masuk ringtone to iphone”

  1. this is naiss abamlong!
    dulu sy pon ada buat review untuk customized ringtone for iphone. tapi bukan buat sendiri la <– malas sebenarnya. file tu da ada dalam tenet. n i downloaded the songs for personal use only. so tak kira piracy kan? ehehe😛

    ne link sy tu dulu:
    http://khairierahman.wordpress.com/2010/07/12/how-to-customize-ringtones-for-iphone/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: