Satu.Dua.Lekuk

Was given three project to study and make design proposal tu client
Few weeks ago
Makanya dgn gigih aku buat proposal
Dan alhamdulillah client terima semua proposal bersama quotation aku
Tunggu PO kata mereka masa shake hand
Tapi itu engineer cakap.…kami nak guna the machine early nov. So better u start dulu. Tunggu PO takut lambat
Pretty standard procedure
Most of my clients pun; kami proceed without po dulu.
Last project yg harga empat altis pun aku main buat dulu tanpa po
Tunggu po gurenti projek tak siap on time
Aku gak kena marah ngan cilent. !
Makanya aku proceed dgn full design
Dua design engineer aku dh full capacity makanya aku sendiri kena buat.
So mendesignlah akuuuuu.
Puan isteri sengih aku bukak leptop jam satu pagi lepas projek
Dan dia gelak esok pagi tengok aku tertidur kat lantai – leptop yg tengok aku haha
Many many night aku tido tiga empat pagi
Dan siaplah satu design- yang paling senang between those three things
Aku heppy

20111020-151656.jpg
.
.
Tiba tiba tadi dapat PO
Dua project jer on
Yang aku dok design siang malam tu kensel sbb they decide to change manufacturing concept
So takyah pkai that machine
Demmm
Aku tutup leptop
Sandar kusi
Pejam mata
Istighfar banyak banyak
.
.
Call client- dia cakap takpalaaa kau belum beli barang lagikaaaan. Kau concentrate laa yang lagi dua tuuuu
!

Moral of business – client always right !!

– chow – nak tidur – nak mimpi angelina juling –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: